Za duze spalanie w mk3 16-17 litrow benzyny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Za duze spalanie w mk3 16-17 litrow benzyny
Mam problem. Jak w temacie. Sprawdzalem na ECU i wszystko ok, sonda, czujnik temperatury tez ok. Robilem tez analize spalin i wyszla idealnie. Moze mial ktos taki problem, nie wiem co jest grane. Silnik 1,8. Prosze o odpowiedzi na maila. winiar82@interia.pl Z gory thx
-
- Nowicjusz
Re: Za duze spalanie w mk3 16-17 litrow benzyny
Mam to samo w RP Mk2. Spaliny w porządku, sonda też. Z kodów błyskowych wyszło że jest za bogata mieszanka.winiar pisze:Mam problem. Jak w temacie. Sprawdzalem na ECU i wszystko ok, sonda, czujnik temperatury tez ok. Robilem tez analize spalin i wyszla idealnie. Moze mial ktos taki problem, nie wiem co jest grane. Silnik 1,8.
Fakt że jeżdżę krótkie odcinki po mieście - więcej stania w korkach niż jazdy.
W poniedziałek odstawiam furę do mechanika bo sam już nie daję rady. Jak coś będę wiedział to się odezwę.
pozdro!
- Prince2005
- Ma gadane
- Kontakt:
Tak. Własnie nie bylo błedow. A sonde sprawdzalem miernikiem i jest ok. Nie wiem co dalej robic. Jest jeszcze jedno: jak jest rozgrzany i jak go zgasze to spod maski slychac jakis syk i cykanie. Wszyscy mi mowia ze on stygnie ale ten syk jest dziwny.golfir pisze:tzn jak bylo ok po sprawdzeniu na ECU nie bylo bledow czy co?jak to sprawdzales
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
golfir napisał/a:
tzn jak bylo ok po sprawdzeniu na ECU nie bylo bledow czy co?jak to sprawdzales
Tak. Własnie nie bylo błedow. A sonde sprawdzalem miernikiem i jest ok. Nie wiem co dalej robic. Jest jeszcze jedno: jak jest rozgrzany i jak go zgasze to spod maski slychac jakis syk i cykanie. Wszyscy mi mowia ze on stygnie ale ten syk jest dziwny.
jabym jednak sprawdzil ta sonde gdzies u gaziarzy, bo miernikiem to sobie mozna w kontakcie grzebac, pewnie jeszcze to taki za 15-20 zł