Chrobotanie przy hamowaniu Mk1 1,6D automat

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » czw gru 08, 2005 00:41

Jeszcze jeden koleś miał tak że jak chamował to mu chlapacze tarły o glebę :okej:

Awatar użytkownika
tommi336
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tommi336 » czw gru 08, 2005 00:53

nie no chlapacze wykluczam, co do zawiechy to mam nowe amory,sprezyny, lozyska, wachacze tez zmienialem i tulejki tez :? przypomnial mi sie jeszce jeden motyw, jak ruszam rano i przy pierwszych hamowaniach zgrzytanie pojawia sie praktycznie zaraz jak dotkne pedalu hamulca. Wiec moze to cos z serwem? moze to membrana przepuszcz w pompie ??

Mk1 AAZ+ garret t2 + boost pin + fmic

golfir
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: golfir » czw gru 08, 2005 01:19

jeszcze przypomniala mi sie najprostsza sprawa sprawdz te gumowe tuleje z esruba ktorymi skrecasz zacis jak beda wyrobione i maja luz to szczeka lubi plywac i bardzo mozliwe ze to przez to.pozdro

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » czw gru 08, 2005 01:27

tommi336 pisze:nie no chlapacze wykluczam, co do zawiechy to mam nowe amory,sprezyny, lozyska, wachacze tez zmienialem i tulejki tez Confused przypomnial mi sie jeszce jeden motyw, jak ruszam rano i przy pierwszych hamowaniach zgrzytanie pojawia sie praktycznie zaraz jak dotkne pedalu hamulca. Wiec moze to cos z serwem? moze to membrana przepuszcz w pompie ??

dzieje sie to tylko przy pierwszym chamowaniu ? jak jest mokro, pada deszcz i leci woda na tarcze to na niej robi sie nalot rdzawy, raz zachamujesz i juz jest ok.

Awatar użytkownika
tommi336
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tommi336 » czw gru 08, 2005 11:38

daaroo, napisalem ze przy pierwszym hamowaniu chrobocze praktycznie od razu jak dotkne pedalu hamulca, tu nie chodzi o rdze, przeciez jej jest tyle co kot naplakal nawet jesli auto staloby i tydzien. w czasie jazdy chrobotanie wystepuje jak zachamuje gdzies tak na 70% wiec sprawa nalotu

[ Dodano: Czw Gru 08, 2005 10:39 ]
kurde ta ortograia:P "hamuje" :jezor:

[ Dodano: Czw Gru 08, 2005 23:50 ]
jak juz pisalem moze to kwiestia serwa albo pompy bo juz nic innego mi nie przychodzi na mysl

Mk1 AAZ+ garret t2 + boost pin + fmic

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”