Witam
Mam problem z moim golfem II 1.8, a konkretnie z paleniem na benzynie, mam też lpg i na gazie pracuje super, ale problem jest taki, że muszę go odpali na benzynie, ponieważ przełącza się automatycznie. Na benzynie zachowuje się tak jakby miał za mało benzyny po sczytaniu kodów z komputera pokazuje kod 2122 i jest to „Brak sygnału obrotów”, ale jak go zresetuje to zaczyna palić super, ale wystarczy że przejadę parę kilometrów na gazie zaczyna się ten sam problem. Czy może mi ktoś doradzi co mogę zrobic i co oznacza ten kod i gdzie szuka tego czujnika od sygnału obrotów. Z góry dzięki.
golf 2 1.8 na benzynie nie wejdzie na obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Nie napisałes jaki dokąłdnie silnik ale... Za to jest odpowiedzialny czujnik halla w aparacie zapłonowym chyba... ale to by na gazie też nie miał za bardzo jak chodzić wtedy. Druga opcja to czujnik obrotów wału (impulsator taki) - napisz jaki silnik dokładnie a wtedy dowiesz sie.losj pisze:Czy może mi ktoś doradzi co mogę zrobic i co oznacza ten kod i gdzie szuka tego czujnika od sygnału obrotów.
18K4F inside... RWD car :)
- zajac
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
bo jak jest gaz w RP to komputer glupieje załóż sobie reset komputera i po kazdym zgaszeniu auta bedzie sie resetował
homsky udzilał porady na ten temat
homsky udzilał porady na ten temat
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio