witam.. potrzeboje szybkiej porady.. a niewiem gdzie tego tematu szukac?!! wiec pisze tu..
staną mi moj golfik na drodze tak o.
posprawdzalem co dalo sie sprawdzic..
niema iskry na zadnej ze swiec i z cewki tez niema gdy krece silnikiem..
nawet palcem sprawdzalem.. i niekopało mnie nic.
ale w momecie gdy zdejme kleme (czy jak kto woli) i spowrotem ja zaloze to wtedy sie iskra pokazuje.. tylko w momecie dotkniecia klemy do slupka akusia. chce pokrecic i znowu nic.. czy komus sie juz tak stalo???
golfik z 93r
silnik zmieniony z 1.6 na 2.0l gti 8v
wszystko wydaje mi sie ze jest sprawne ..
czy np moze to byc wilgotna wtyczka polaczenia tego czujnika halla ???
czy to takie objawy tego czujnika sa??
z gory dzieki za odpowiedzi..
nie ma iskry golf 3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie ma iskry golf 3
Ostatnio zmieniony śr sty 14, 2009 19:41 przez kozik_22, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem coś Podobnego w Audi 80 2.0 iskra była kiedy chciała, wogole dziwna akcja i okazało sie ze to czujnik halla. Jak masz możliwość zamontuj drugi aparat zapłonowy i zobacz czy jest iskra nawet nie musisz go montować wystarczy podłączyć zamiast tego i na zapłonie kręcić samym aparatem patrząc czy jest iskra. Proste ale skuteczne
juz oki. jak go scholowalem zaczolem go rozbierac bo raczej to chce wiedziec co jak dziala.. ale.. powodem byla elektryka.. wiazka jaka idzie pod szyba do kompa i czegos tam jeszcze i przechodzi obok silniczka i mechanizmu wycieraczek poprostu zsunela sie z jakiegos zaczepu jakies 3 cm. w dol i ten mechanizm wycieraczek poprostu przecią mi kilka kabelkow... sterowania.. polutowalem je i wszystko gra...
musialem juz miec predzej jakies poprzecinane bo teraz mi lepiej silnik pali i jest mocniejszy...
dziekoje kolegom za pomoc i serdecznie pozdrawiam...
ps silnik 2.0l gti (ady) 8 zaworkow..po remoncie (wszystko nowe)
oto dwa zdjecia jakosci z tel.. jeden z przed remontu i po...
musialem juz miec predzej jakies poprzecinane bo teraz mi lepiej silnik pali i jest mocniejszy...
dziekoje kolegom za pomoc i serdecznie pozdrawiam...
ps silnik 2.0l gti (ady) 8 zaworkow..po remoncie (wszystko nowe)
oto dwa zdjecia jakosci z tel.. jeden z przed remontu i po...