Witam was wszystkich,
Przez te ostatnie mrozy mam kilka problemów z autkiem.Podczas niskich temperatur po najechaniu na niewielkie nawet nierówności słychać stuki w prawym tylnym kole.Szukałem na forum tego tematu,owszem jest sporo na ten temat ale u mnie chodzi oto ze pojawia się to tylko przy niskich temperaturach.Pomóżcie zdiagnozować ten problem....
stukajace amortyzatory
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
no to raczej amorki będziesz miał na wykończeniu... w moim poprzednim MK3 miałem tak samo, do momentu pojawienia się mrozów wszystko w jak najlepszym porządku... a kiedy chwyciło poniżej -5st z tyłu zaczęło mi coś walić na nierównościach.. jak się później okazało, jeden amorek szlak trafił. Po wymianie wszystko wróciło do normy
ale zabrałbym się wcześniej za sprawdzenie gumowych tulei
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Samo stukanie jest ok jeśli nie cieknie , olej jest gesty i musi się rozpracowac
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam podobnie. Niewielka nierówność (przy dużych dziurach i progach zwalniajacych jest ok) i delikatne głuche puknięcie w tylnym prawym kole (kombi). Wymieniłem amorki na nowe i dalej to samo chociaż w dużo mniejszym stopniu. Na szarpakach nie wyszły zadne luzy w zawieszeniu, tuleje tylnej belki równiez w porzadku. Nie wiem czy to nie jest coś z tym klielichem w którym mocowany jest amortyzator. Jak kogoś wiozę i auto jest cięzsze to jest cisza.