kenji pisze:Jeśli nie macie dobrej klasy miernika, to nie wierzcie we wskazania spadków napięcia rzędu 0,2V. Mierniki za 15 zł z MediaMarketu czy też innego sklepu "nie dla idiotów", mają niską klasę błędu pomiaru.
W moim wypadku różnica między aku a tym co było na lampach wynosiła 1,5V i po zainwestowaniu w przekaźniki widać sporą różnicą. Do tego dobre żarówki i "I can see!"

bo to chyba mnie się tyczy, jestem elektronikiem i sprzęt mam trochę (dużo) lepszy niż za 15zł i takie są fakty, kawałek kabla, 8A - 10A prądu na lampy to robi swoje, te niecałe 0,2V to nie bajka tylko rzeczywistość, jak byś dał kabel prosto z aku, bez przekaźników, bezpieczników tych wszystkich złączek i zbędnych kabli to zapewne nie było by spadku. Fakt jest faktem, było prawie 2V spadku a jest 0,2V + żarówki blue +lampy clary i jest lepiej niż w seryjnych lampach w niejednym nowym aucie (oczywiście bez xenonów)
[ Dodano: 28 Gru 2008 12:37 ]
Fello.w, nie ważne którędy będą szły, ważne żeby nie było zbędnych kabli i były wystarczająco grube, ważne też żeby wszystkie połączenia miały dobry styk, końcówki najlepiej ocynować a przekaźniki wsadzić najlepiej w jakąś puszkę żeby styki nie śniedziały, pozdro i powodzonia!