Montarz halogenów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Montarz halogenów
Witam,
Mam golfa CL i w wyposarzeniu oprócz wspomagania nic nie ma. Chcem wyposażyć go więc w halogeny. Problem polega na tym ze muszę kupić inny włącznik świateł halogeny i chyba najtrudniejsze okablowanie. Właśnie na tym chciałbym sie skupić. Mianowicie jakie kable kupić, czy moze już są komplety montarzowe, i którędy je puścić.
Mam golfa CL i w wyposarzeniu oprócz wspomagania nic nie ma. Chcem wyposażyć go więc w halogeny. Problem polega na tym ze muszę kupić inny włącznik świateł halogeny i chyba najtrudniejsze okablowanie. Właśnie na tym chciałbym sie skupić. Mianowicie jakie kable kupić, czy moze już są komplety montarzowe, i którędy je puścić.
A później jeżdżą tacy w dzień czy w dobrą widoczność z włączonym tylnym przeciwmgłowym..podłącz je pod tylne przeciwmgielne,najłatwiej i najwygodniej...
Ja bym się nie bawił w fuszerki i zrobił to właściwie, tzn. tak jak fabrycznie.
Tu masz opis zrobiony przez kolegę Rydzu: http://rydzu777.webd.pl/index.php?optio ... ac14a02b87
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Byku21, a twoja porada kwalifikuje się do zabrania dowodu rejestracyjnego, więc wstrzymaj się z takimi poradami.
bulek888, jak nie dasz rady sam to daj znać, robię takie wiązki dla ludzi a włącznik świateł w pełnej opcji też mam do sprzedania Brakuje tylko halogenów do fabrycznego i LEGALNEGO zestawu.
bulek888, jak nie dasz rady sam to daj znać, robię takie wiązki dla ludzi a włącznik świateł w pełnej opcji też mam do sprzedania Brakuje tylko halogenów do fabrycznego i LEGALNEGO zestawu.
Byku21, w jakich samochodach? Przepis mówi, że przeciwmgielne powinny załączać się osobno. Więc gdzie widziałeś takie rozwiązanie? Jest jeszcze jeden przepis, który mówi że przy włączeniu świateł drogowych automatycznie powinny się wyłączyć halogeny, niestety na stacjach diagnostycznych bardzo mało pojawia się takich samochodów, żeby nie powiedzieć wcale.
Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie na przeglądzie sprawdzają poprawność działania oświetlenia w samochodzie nie tylko pod kątem świecenia ale także pod kątem zgodności działania poszczególnych świateł z przepisami.
Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie na przeglądzie sprawdzają poprawność działania oświetlenia w samochodzie nie tylko pod kątem świecenia ale także pod kątem zgodności działania poszczególnych świateł z przepisami.
- CzapCzap
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja robilem to wczoraj. Choc masz CL`ke to moze masz kabel od halogenow podciagniety od przelacznika swiatel, wyjmujesz go i powinienes miec tam kabel szary z zoltym paskiem.
Jesli jest, to jest on poprowadzony do kostki ( takiej okraglej) ktora jest nad chlodnica.
Stamtad ciagniesz plusa na lewy i prawy halogen, a potem doprowadasz sobie mase , ja wzialem z aku, ale mozesz tez wziasc z jakiegos kabla brazowego.
A wlacznik sobie kupilem nowke sztuke oryginal za 15funtow na ebayu .
Jesli jest, to jest on poprowadzony do kostki ( takiej okraglej) ktora jest nad chlodnica.
Stamtad ciagniesz plusa na lewy i prawy halogen, a potem doprowadasz sobie mase , ja wzialem z aku, ale mozesz tez wziasc z jakiegos kabla brazowego.
A wlacznik sobie kupilem nowke sztuke oryginal za 15funtow na ebayu .
Ostatnio zmieniony pn sty 12, 2009 23:53 przez CzapCzap, łącznie zmieniany 1 raz.