Szarpie, dusi sie, czym to może być spowodowane ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szarpie, dusi sie, czym to może być spowodowane ???
1,6 ABU.
podczas jazdy raz robis ie często, a raz wogóle.
czym to może być spowodowane ??????
Czy to wina Palca kopułki i kabli ?????
podczas jazdy raz robis ie często, a raz wogóle.
czym to może być spowodowane ??????
Czy to wina Palca kopułki i kabli ?????
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
odpal auto w ciemnym pomieszczeniu i jeśli zobaczysz efekty świetlne na swym silniku to wiesz chyba za co się łapać .Jeżeli nie to na odpalonym zdejmuj kolejno przewody ze świec isłuchaj pracy silnika brak reakcji to uszkodzona świeca przewód lub kopułka .Jeżeli nic nie wykaże to bierz się za cewkę .
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
- Damilio
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jeśli jest tak jak mówisz to radzę wymienić przewody, ale objawy które opisałeś według mnie wskazują na sondę lambda. Nie wiem czy masz ją w swoim modelu ale jeśli tak to sprawdź sondę. prostym sposobem jest rozłączenie kostki sondy i wtedy się przekonasz. Jeśli dalej będziesz miał te objawy to podłącz sondę tak jak była... Miałem coś podobnego w audi b4 2.0 abk. Pajączki mi biegały po kablach ale dopiero jak rozłączyłem sondę to przestał pajacować... Powodzenia w diagnozowaniuRadek90 pisze:Teraz sprawdzałem i iskra na kablach od swiec w ciemnościach jest bardzo widoczna. czyli to wina kabli?

Oprócz kobiet i VW nic więcej mi nie trzeba:)))
A gdzie jest tak sonda? Ale myśle że to jednak te kable bo jak je tak bardzo mocno zrosilem wodą ze aż z nich cieklo to samochod podczas jazdy jeszcze bardziej przerywal i dusil sie bo przeciez woda przewodzi prąd. co o tym myslicie??????????????czy jestem w bledzie????????????????????????????????????