przecież można samemu zdemontować zawór EGR (zaopatrz się tylko w nową uszczelkę do niego) i zobacz w jakim stanie jest ten zawór i kolektor ssący, jeśli poprzedni własciciel, odłączając wężyk podciśnienia od EGR-u, wyczyścił zawór jak i kolektor ssący to pozostaw tak jak jest i będzie dobrze a jeśli pozostawił je zasyfione to tylko wyczyść i teżpozostaw w takim stanie jak obecnie.zoomer pisze:pozostawić tak z tą śrubką , podłączyć jak być powinno czy może pojechać gdzieś żeby mi to wyczyścili ?
Czy to EGR ? i dlaczego zaślepiony?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- robertsobol1983
- Forum Master
damcio151 pisze:Mnie nie pytaj , ja tylko piszę to co czytałem . Ja sam nie mam nic do zaślepiania EGR ... sam mam już od dawna zaślepiony , tylko pisze w sprawie tego zdaniaKris-THC pisze:Nie znam szczegółów testu o którym piszesz ale chyba nie był robiony podczas normalnej jazdy.kto to zaleca bo np. na forum audi a4 wszędzie odradzają zaślepianie i doradzają czyszczenieSztomel pisze:więc jak najbardziej wskazane jest zaślepienie zaworu EGR
W nowszych silnikach po zaślepieniu wywala błąd i tego już nie ma sensu robić ....można tylko pobawić się w adaptacjach
[ Dodano: Sob Lip 19, 2008 21:02 ]przecież jest to logiczne ... rozgrzane spaliny krążą to i mają wpływ na temp.Kris-THC pisze:co takiego jest z tą temp. i EGR-em ??
Witam.Ja mam MK4 TDI PD AXR z 2002 roku. Wyczyszczony cały układ dolotowy i zaslepiony EGR i wszystko działa cacy. Nie wysypuje zadnych błedow i auto chodzi poprawnie z zaslepionym EGR-em.
Ani Mazda, ani Merca gwiazda nie da Ci tyle, co VW JAZDA :)
NIE UDZIELAM PORAD I NIE ANALIZUJE LOGÓW NA PW
generalnie jeżeli rurka pod EGR-em jest zaślepiona jakąś blaszka (poza blaszka z puszki) to nic ci nie da że połączysz wężyk z króćcem. Jeżeli ktoś mądry był i wsadził tam blaszkę z puszki to na 100% taki patent już sie przepalił (sprawdzone) i warto to porozbierać przeczyścić i zaślepićzoomer pisze:pozostawić tak z tą śrubką , podłączyć jak być powinno czy może pojechać gdzieś żeby mi to wyczyścili ?
Loża szyderców & ABF slow and low squad [img]http://img80.imageshack.us/img80/2782/chmuraba4.gif[/img]
VW Klub Polska #444
VW Klub Polska #444
- robertsobol1983
- Forum Master
Czy to EGR ? i dlaczego zaślepiony?
adriano211 pisze:http://allegro.pl/zaslepka-egr-tdi-audi ... 18609.html raz a dobrze. Blacha kwasówka to nie ma szans żeby ją przepaliło. Polecam
Czego to już Polak nie wymyśli by kase zarobić hehe
Ani Mazda, ani Merca gwiazda nie da Ci tyle, co VW JAZDA :)