Czy to EGR ? i dlaczego zaślepiony?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Sztomel
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Sztomel » sob lip 19, 2008 22:30

zoomer pisze:pozostawić tak z tą śrubką , podłączyć jak być powinno czy może pojechać gdzieś żeby mi to wyczyścili ?
przecież można samemu zdemontować zawór EGR (zaopatrz się tylko w nową uszczelkę do niego) i zobacz w jakim stanie jest ten zawór i kolektor ssący, jeśli poprzedni własciciel, odłączając wężyk podciśnienia od EGR-u, wyczyścił zawór jak i kolektor ssący to pozostaw tak jak jest i będzie dobrze a jeśli pozostawił je zasyfione to tylko wyczyść i teżpozostaw w takim stanie jak obecnie.

Obrazek

Pawko_1111
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pawko_1111 » pn sie 04, 2008 14:52

Napiszcie mi prosze dokladnie jak krowie w rowie, jak wymontowac kolektor ssacy z AJM'a, zeby go wyczyscic. Bardzo prosze krok po kroku, no i czy ja (matol mechaniczny) sobie z tym poradze....

Edison nie zyje...Einstein nie zyje... i ja tez sie jakos slabo czuje

Awatar użytkownika
robertsobol1983
Forum Master
Forum Master

Post autor: robertsobol1983 » sob sty 10, 2009 22:32

damcio151 pisze:
Kris-THC pisze:Nie znam szczegółów testu o którym piszesz ale chyba nie był robiony podczas normalnej jazdy.
Mnie nie pytaj , ja tylko piszę to co czytałem . Ja sam nie mam nic do zaślepiania EGR ... sam mam już od dawna zaślepiony , tylko pisze w sprawie tego zdania
Sztomel pisze:więc jak najbardziej wskazane jest zaślepienie zaworu EGR
kto to zaleca :?: bo np. na forum audi a4 wszędzie odradzają zaślepianie i doradzają czyszczenie
W nowszych silnikach po zaślepieniu wywala błąd i tego już nie ma sensu robić ....można tylko pobawić się w adaptacjach

[ Dodano: Sob Lip 19, 2008 21:02 ]
Kris-THC pisze:co takiego jest z tą temp. i EGR-em ??
przecież jest to logiczne ... rozgrzane spaliny krążą to i mają wpływ na temp. :P

Witam.Ja mam MK4 TDI PD AXR z 2002 roku. Wyczyszczony cały układ dolotowy i zaslepiony EGR i wszystko działa cacy. Nie wysypuje zadnych błedow i auto chodzi poprawnie z zaslepionym EGR-em.

Ani Mazda, ani Merca gwiazda nie da Ci tyle, co VW JAZDA :)

NIE UDZIELAM PORAD I NIE ANALIZUJE LOGÓW NA PW

Awatar użytkownika
RIF-RAF
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: RIF-RAF » sob sty 10, 2009 22:53

zoomer pisze:pozostawić tak z tą śrubką , podłączyć jak być powinno czy może pojechać gdzieś żeby mi to wyczyścili ?
generalnie jeżeli rurka pod EGR-em jest zaślepiona jakąś blaszka (poza blaszka z puszki) to nic ci nie da że połączysz wężyk z króćcem. Jeżeli ktoś mądry był i wsadził tam blaszkę z puszki to na 100% taki patent już sie przepalił (sprawdzone) i warto to porozbierać przeczyścić i zaślepić

Loża szyderców & ABF slow and low squad [img]http://img80.imageshack.us/img80/2782/chmuraba4.gif[/img]
VW Klub Polska #444

Awatar użytkownika
piter_s
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: piter_s » ndz sty 11, 2009 10:02

co do egr-a to sam sprawdzałem, silnik sie jednak wczsniej nagrzewa, i mniej kopci na zimnym.

Awatar użytkownika
robertsobol1983
Forum Master
Forum Master

Czy to EGR ? i dlaczego zaślepiony?

Post autor: robertsobol1983 » pt wrz 03, 2010 12:00

adriano211 pisze:http://allegro.pl/zaslepka-egr-tdi-audi ... 18609.html raz a dobrze. Blacha kwasówka to nie ma szans żeby ją przepaliło. Polecam

Czego to już Polak nie wymyśli by kase zarobić hehe :grin:

Ani Mazda, ani Merca gwiazda nie da Ci tyle, co VW JAZDA :)

NIE UDZIELAM PORAD I NIE ANALIZUJE LOGÓW NA PW

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”