ZAMIANA SILNIKóW 1.3 NA 1.6 GTI mk1 KTO WIE!!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
vasyl22
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

ZAMIANA SILNIKóW 1.3 NA 1.6 GTI mk1 KTO WIE!!!!

Post autor: vasyl22 » wt gru 06, 2005 20:12

witam mam mk2 1.3 mh i niedawno kupłem silnik z osprzętem od mk1 1.6gti eg.teraz pytanie moze ktos z was juz cos takiego robił to niech napisze jak z łapami silnika czy trzeba przespawac jak z chłodnica czy ta moze zostac co siedzi u mnie i od czego najlepiej sie zabrac zeby to wygladało do ludzi ,jest jeszcze jeden problem podobno pod lewa noga od kierowcy w mk1 gti znajduje sie jakas mała skrzyneczka do czego ona służy jakie spełnia zadanie bo tego mi brakuje z gory wielkie dziekuje i czekam na odpis

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » wt gru 06, 2005 20:21

Jaka skrzyneczka ?? W MK1 GTi nie ma żadnej skrzyneczki. A mocowanie skrzyni biegów napewno będziesz musiał przerobić.

Awatar użytkownika
micab
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: micab » wt gru 06, 2005 23:43

nie wiem o jakiej skrzyneczce mówisz.....u mnie nic takiego nie zauważyłem.....
chyba będziesz tez musiał wymienic zbiornik paliwa.....przynajmniej tak jest przy swapie na GTI w mk1 ;) bo w gti zbiornik ma wylot na dole i jest tylko jedna wysokociśnieniowa pompa paliwa...

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,

Awatar użytkownika
NEMESIS
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: NEMESIS » śr gru 07, 2005 03:32

taz pisze:Jaka skrzyneczka ?? W MK1 GTi nie ma żadnej skrzyneczki. A mocowanie skrzyni biegów napewno będziesz musiał przerobić.

dokładnie ..jak skrzynia biegów jest oryginał mk1 brakuje jej mocowania na dwójkową łape skrzyni biegów !!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”