tlumnik vs. termostat

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dominik7
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

tlumnik vs. termostat

Post autor: dominik7 » wt gru 06, 2005 19:08

wielkie dzieki.wczoraj szukalem i co sie okazalo?Mam silnik ez a caly wydech od pn.no moze oprocz katalizatora... wogole ciekawa sprawa z tym wydechem-wszystko zespawane,nic skreconego !

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Re: tlumnik vs. termostat

Post autor: czyś » wt gru 06, 2005 19:11

dominik7 pisze:wielkie dzieki.wczoraj szukalem i co sie okazalo?Mam silnik ez a caly wydech od pn.no moze oprocz katalizatora... wogole ciekawa sprawa z tym wydechem-wszystko zespawane,nic skreconego !
Też tak mam. od kata do końca w 1 kawałku. Ale niedługo będzie wywałka, zaraz po skończeniu głowicy, wkładam cały układ nowy i wywalam kata (nie mam wbitego w dowód) i zakładam karbowana rurę. Niestety nie stać mnie teraz na bosala, więc będzie z polmo ostrów. Wyglądają przyzwoicie, a i użytkownicy się nie skarżą.

MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!

dominik7
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

tlumnik vs. termostat

Post autor: dominik7 » wt gru 06, 2005 19:22

a gdzie mozna qpic ten polski tlumnik?
chodzi mi o srodkowy :)

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » wt gru 06, 2005 19:31

Te z ostrowa mają co niedzielę na łódzkiej giełdzie (uliczka, gdzie handlują częściami, mają kupę tego wyłożoną, idąc od Lodowej po środku, po prawej stronie. To są ludzie bodajże z Krośniewic). Mają rozsądne ceny, można się potargować.

http://dataweb.pl/asp/po/

To był link do katalogu. Na warszawskiej też jest hurtownia, która tym handluje, ale dają wściekłe narzuty. Miałem namiary, ale wyrzuciłem.

dominik7
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

tlumnik vs. termostat

Post autor: dominik7 » wt gru 06, 2005 19:35

wiesz ile moze kosztowac srodkowy?w sklepie w zaleznosci od(podobno)jakosci chca64-85zl.Oczywiscie mowimy o polskich.

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » wt gru 06, 2005 19:46

W tych granicach.

Lepsze, i droższe niestety są asmet-a

dominik7
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

tlumnik vs. termostat

Post autor: dominik7 » wt gru 06, 2005 19:50

wczoraj widzialem na allegro takiego asmeta za 85zl(1,5roku gwarancji)

Awatar użytkownika
t-tas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: t-tas » wt gru 06, 2005 20:06

co do wykręcania śrub od termostatu-dobrze jest wykonac kilka strzałow młotkiem w łeb śruby-z jedną tak niezrobiłem i się lepek ukręcił a śruba została w pompie(wystawało może 2 mm)ta co dostała młotkiem się wykręciła-jesli masz plastikową pokrywę-kruciec termostatu lepiej młotka nieużywaj,jesli sruba sie urwie to albo wykrętaki albo przyspawanie czegoś-np inna śruba do tego co wystaje i próba wykręcenia-mi udało się dopiero po przyspawaniu śrubu M 10-myślę,że dośc mocno rozgrzałem spawając ten kikut i dlatego udało się wykręcić
jesli masz plastikowy kruciec to spróbój z tym penetrolem-młotek to ostateczność

dominik7
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

tlumnik vs. termostat

Post autor: dominik7 » wt gru 06, 2005 20:24

nie wiem jaki mam ten krociec.pewnie metalowy.Tak czy inaczej uzyje tego penetrolu i zuzyje specjalnie na to cala puszke.oprocz tego ''pukne" sobie mlotkiem.tylko zeby sie sruba nie rozleciala...nie wiem czy one nie sa z zeliwa...tak czy inaczej thx.

Awatar użytkownika
kesier
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kesier » wt gru 06, 2005 20:51

dominik7 pisze:Zrobiony bardzo fajnie,nie to jak niektorzy po buraczanemu...
nastepny kolega z miasta, co wy macie z tym buractwem i wiocha, bez urazy ale kazdy robi autko tak jak jemu sie podoba.
a co do termostatu to jak bedziesz kupowal to kup jakis orginalny, bo sa rozne tandety ktore otwieraja sie jak chca i zwroc uwage na temp przy ktorej sie otwiera jest napisana na termostacie

Awatar użytkownika
t-tas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: tlumnik vs. termostat

Post autor: t-tas » wt gru 06, 2005 21:07

dominik7 pisze:nie wiem jaki mam ten krociec.pewnie metalowy.Tak czy inaczej uzyje tego penetrolu i zuzyje specjalnie na to cala puszke.oprocz tego ''pukne" sobie mlotkiem.tylko zeby sie sruba nie rozleciala...nie wiem czy one nie sa z zeliwa...tak czy inaczej thx.
sruby powinne być stalowe-mają na łebku nabitą cechę 8,8-jak będziesz wszystko montował do kupy to jeśli bedą jakieś podejrzenia co do jakości śrub daj nowe-tylko te z cechą(twardość bodajrze) 8,8 bo jak dasz 5,8 czy taką na której nic nie jest napisane to Ci się może ukręcić przy przykręcaniu

dominik7
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

tlumnik vs. termostat

Post autor: dominik7 » wt gru 06, 2005 21:17

nie jestem z miasta.mieszkam tylko w miescie.termostat kupilem w lecie ale balem sie ze mi sie sruby od obudowy pourywaja(probowalem odkrecic).napewno nie jest to wahler.na opakowaniu napisane jest ze kraj pochodzenia to francja.a przy jakiej temp.powinien sie otwierac?87st.?

Awatar użytkownika
kesier
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kesier » wt gru 06, 2005 21:22

jak masz 87 to ok

dominik7
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

tlumnik vs. termostat

Post autor: dominik7 » wt gru 06, 2005 21:32

a jak by bylo 92 st.?nie czytalem ale jutro odrobie te zaleglosc,jesli zle to dlaczego???

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”