tlumnik vs. termostat
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tlumnik vs. termostat
wielkie dzieki.wczoraj szukalem i co sie okazalo?Mam silnik ez a caly wydech od pn.no moze oprocz katalizatora... wogole ciekawa sprawa z tym wydechem-wszystko zespawane,nic skreconego !
Re: tlumnik vs. termostat
Też tak mam. od kata do końca w 1 kawałku. Ale niedługo będzie wywałka, zaraz po skończeniu głowicy, wkładam cały układ nowy i wywalam kata (nie mam wbitego w dowód) i zakładam karbowana rurę. Niestety nie stać mnie teraz na bosala, więc będzie z polmo ostrów. Wyglądają przyzwoicie, a i użytkownicy się nie skarżą.dominik7 pisze:wielkie dzieki.wczoraj szukalem i co sie okazalo?Mam silnik ez a caly wydech od pn.no moze oprocz katalizatora... wogole ciekawa sprawa z tym wydechem-wszystko zespawane,nic skreconego !
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
Te z ostrowa mają co niedzielę na łódzkiej giełdzie (uliczka, gdzie handlują częściami, mają kupę tego wyłożoną, idąc od Lodowej po środku, po prawej stronie. To są ludzie bodajże z Krośniewic). Mają rozsądne ceny, można się potargować.
http://dataweb.pl/asp/po/
To był link do katalogu. Na warszawskiej też jest hurtownia, która tym handluje, ale dają wściekłe narzuty. Miałem namiary, ale wyrzuciłem.
http://dataweb.pl/asp/po/
To był link do katalogu. Na warszawskiej też jest hurtownia, która tym handluje, ale dają wściekłe narzuty. Miałem namiary, ale wyrzuciłem.
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tlumnik vs. termostat
wiesz ile moze kosztowac srodkowy?w sklepie w zaleznosci od(podobno)jakosci chca64-85zl.Oczywiscie mowimy o polskich.
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
co do wykręcania śrub od termostatu-dobrze jest wykonac kilka strzałow młotkiem w łeb śruby-z jedną tak niezrobiłem i się lepek ukręcił a śruba została w pompie(wystawało może 2 mm)ta co dostała młotkiem się wykręciła-jesli masz plastikową pokrywę-kruciec termostatu lepiej młotka nieużywaj,jesli sruba sie urwie to albo wykrętaki albo przyspawanie czegoś-np inna śruba do tego co wystaje i próba wykręcenia-mi udało się dopiero po przyspawaniu śrubu M 10-myślę,że dośc mocno rozgrzałem spawając ten kikut i dlatego udało się wykręcić
jesli masz plastikowy kruciec to spróbój z tym penetrolem-młotek to ostateczność
jesli masz plastikowy kruciec to spróbój z tym penetrolem-młotek to ostateczność
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tlumnik vs. termostat
nie wiem jaki mam ten krociec.pewnie metalowy.Tak czy inaczej uzyje tego penetrolu i zuzyje specjalnie na to cala puszke.oprocz tego ''pukne" sobie mlotkiem.tylko zeby sie sruba nie rozleciala...nie wiem czy one nie sa z zeliwa...tak czy inaczej thx.
nastepny kolega z miasta, co wy macie z tym buractwem i wiocha, bez urazy ale kazdy robi autko tak jak jemu sie podoba.dominik7 pisze:Zrobiony bardzo fajnie,nie to jak niektorzy po buraczanemu...
a co do termostatu to jak bedziesz kupowal to kup jakis orginalny, bo sa rozne tandety ktore otwieraja sie jak chca i zwroc uwage na temp przy ktorej sie otwiera jest napisana na termostacie
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: tlumnik vs. termostat
sruby powinne być stalowe-mają na łebku nabitą cechę 8,8-jak będziesz wszystko montował do kupy to jeśli bedą jakieś podejrzenia co do jakości śrub daj nowe-tylko te z cechą(twardość bodajrze) 8,8 bo jak dasz 5,8 czy taką na której nic nie jest napisane to Ci się może ukręcić przy przykręcaniudominik7 pisze:nie wiem jaki mam ten krociec.pewnie metalowy.Tak czy inaczej uzyje tego penetrolu i zuzyje specjalnie na to cala puszke.oprocz tego ''pukne" sobie mlotkiem.tylko zeby sie sruba nie rozleciala...nie wiem czy one nie sa z zeliwa...tak czy inaczej thx.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tlumnik vs. termostat
nie jestem z miasta.mieszkam tylko w miescie.termostat kupilem w lecie ale balem sie ze mi sie sruby od obudowy pourywaja(probowalem odkrecic).napewno nie jest to wahler.na opakowaniu napisane jest ze kraj pochodzenia to francja.a przy jakiej temp.powinien sie otwierac?87st.?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tlumnik vs. termostat
a jak by bylo 92 st.?nie czytalem ale jutro odrobie te zaleglosc,jesli zle to dlaczego???