Podswietlenie nie gasnie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » czw sty 08, 2009 18:50

tam jest plus bezpośrednio , ale jak stacyjka jest przekręcona na pierwszą pozycje , a ten styk co dostaje napięcie po włożeniu kluczyka jest wykorzystywany do podpięcia radia , jak wiesz radio ma ma dwa kable do plusa , czerwony i żółty , jedni je mostkują i podłączają bezpośrednio do plusa , inni podłączają osobno pod styk S , aby mieć radio po klczyku , oraz żeby radio nie gubiło pamięci osobno podłączają kabel żółty radia pod stały plus

[ Dodano: 08 Sty 2009 17:54 ]
ale zwarcie tych kabli nie powinno mieć wpływu na niegaśnięcie podświetlenia , chyba że zwarło Ci z kablem czarno - żółtym który dochodzi do wyłącznika świateł

darktom
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: darktom » czw sty 08, 2009 19:11

musze to sprawdzic bo jezeli szedl w tej samej wiazce to moglo sie tak stac na innych kablach poprzylepiala sie izolacja z tego kabla to moglo i przetopic

A-Tom

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » czw sty 08, 2009 19:15

mogło , ale to troszke dziwne że zrobiłeś zwarcie kablem idącym bezpośrednio z aku do masy , i porobiło Ci zwarcia , dziwne

darktom
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: darktom » czw sty 08, 2009 19:31

wiem dlaczego mi przetopilo ten kabel
mialem przeciagniety z alumulatora kabel z + do radia i to wlasnie ten kabel mi sie przerwal i zrobil zwarcie a ze byl grubszy to zjaralo tamte zobaczymy jutro jak to wszystko poskladam narazie wielkie dzieki za pomoc

A-Tom

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”