Jak sprawdzić które łożysko jest uszkodzone ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak sprawdzić które łożysko jest uszkodzone ???
Jak sprawdzić które łożysko jest uszkodzone ??? wiem że któreś z przodu tylko nie wiem czy lewe czy prawe ?? Jest jakaś metoda na ustalenie tego bo ciężko to wychwycic podczas normalnej jazdy.
pozdrawiam
pozdrawiam
Seba
-
- Forum Master
podnies samochod w gore i zakreć kołem raz prawym, a raz lewym i bedziuesz wiedzial ktore szumi i ktore do wymiany
[ Dodano: Pon Gru 05, 2005 22:32 ]
a drugi sposob jest taki, ze jak podniesiesz to sprawdz ktore ma luz, tzn poruszaj kołem i ktore puka to jest do wymiany. ale najlepiej wymien sobie oba

[ Dodano: Pon Gru 05, 2005 22:32 ]
a drugi sposob jest taki, ze jak podniesiesz to sprawdz ktore ma luz, tzn poruszaj kołem i ktore puka to jest do wymiany. ale najlepiej wymien sobie oba

nie ma potrzeby wymienić obydwóch, ale jest to lepsze bo wtedy wiesz na czym jeździsz. ja wymieniłem jedno bo drugie było dobre i vwmanie spędziłem na warsztacie kilometr od pola namiotowego
.lepiej na warsztacie bo to dla kogoś kto ma prase godzinka roboty. najlepiej żeby wyjęli ci całą kolumne bez odkręcania zwrotnicy od amora, bo wtedy dobrze by było zrobić zbieżność.wymień to szybko żeby ci nie poszła piasta( moją wykończyło 50 km ) co do sprawdzenia to jak koledzy mówili powyżej, ale jak masz kaski troche to zmień oba, i nie żałuj na jakości łożysk, bo tanie są h...owe 

viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- moment
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja też podłącze się do tematu.
jak skręcam w lewo to słychać wycie z tego co wyczytałem to prawe łozysko jest w tedy obciążone.
miałem mojego golfika na podnośniku i padło na praw łozysko tylko że jak jest podniesiony to nie działają takie siły jak podczas jazdy a wyłoi praktycznie tak samo. Czy może to byc jeszcze coś innego. pozdro
jak skręcam w lewo to słychać wycie z tego co wyczytałem to prawe łozysko jest w tedy obciążone.
miałem mojego golfika na podnośniku i padło na praw łozysko tylko że jak jest podniesiony to nie działają takie siły jak podczas jazdy a wyłoi praktycznie tak samo. Czy może to byc jeszcze coś innego. pozdro
adptery, dystanse info PW
S4B5 2,7 biturbo--- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=363667
S4B5 2,7 biturbo--- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=363667
siła odśrodkowamoment pisze:jak skręcam w lewo to słychać wycie z tego co wyczytałem to prawe łozysko jest w tedy obciążone.

raczej nic innego nie moze byc. łożysko wymien i juz

czasami te gorszej jakosci, wytrzymuja wiecej niz te oryginalne, ale to juz sporadyczne przypadki.
pozdrawiam