mostkowanie n75
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mostkowanie n75
Wita, mam golfa 4, 1.9 tdi 101 Km na pompowtryska. Mam pytanie, czy moge zmostwac wezyki od n75 czerwony z czarnym, bo nie bardzo wychodzi mi podmiana od EGR, bo n75 ma wszystkie zaworki skierowane w lewo, a EGR jeden w lewo a pozostale 2 w prawo, a wezyki sa krotkie, a dostep tez mam ograniczony, bo nie potrafie sciagnac oslony silnika, pozdrawiam
Re: mostkowanie n75
A po co chcesz zmostkować jak zmostkujesz dwa sasiednie wężyki koło siebie wtedy łopadki turbiny beda na max doładowanie i jak przekroczysz 300tys obr na biegu powyzej 3 to autko wpadnie w tryb awaryjny w typowy notlauf. Jezeli miałes wczesniej notlauf ( w zaleznosci jaki czy niedoładowanie czy przeładowanie ? ) i chciałes sprawdzic czy to wina zaworka to nalezy je podmienic. ja miałes przełądowanie to jak sciagniesz przewó z zaworka i nie zmostkujesz wtedy autko nie powinno wpadac w tryb awaryjny ale bedzie troszke słabrze ( bedzie min dołądowanie )- jak dalej bedzie przeładowanie to wina łopatek.Karoll34 pisze:Wita, mam golfa 4, 1.9 tdi 101 Km na pompowtryska. Mam pytanie, czy moge zmostwac wezyki od n75 czerwony z czarnym, bo nie bardzo wychodzi mi podmiana od EGR, bo n75 ma wszystkie zaworki skierowane w lewo, a EGR jeden w lewo a pozostale 2 w prawo, a wezyki sa krotkie, a dostep tez mam ograniczony, bo nie potrafie sciagnac oslony silnika, pozdrawiam