Jakie moga byc skutki po uderzeniu w kraweznik ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jakie moga byc skutki po uderzeniu w kraweznik ???
Witam. W koncu tej zimy zaliczylem pierwszy kraweznik i w zwiazku z tym mam pytanie jakie moga byc tego skutki? Przed uderzeniem podczas jazdy na wprost kierownice mialem lekko skrecona w prawo a po uderzeniu podczas jazdy na wprost kierownica jest prosto (uderzylem przednim prawym kolem). Zadnego bicia na kierownicy nie odczuwam a niestety narazie nie mam mozliwosci sprawdzenia auta w warsztacie. Bede wam wdzieczny za wszelkie rady.
Mogłeś sobie pokrzywić zawieszenie, mogło też "odbić" drążek kierowniczy tak jak to było w moim przypadku. Podjedź na geometrię by Ci ją ustawili i sprawdzili czy nic poważnego się nie stało. Mi się to objawiało tym że kierownica przestawiła się o pare stopni w prawo, a potem coraz bardziej była skrzywiona, następnie przestało prostować koła przy wychodzeniu z zakrętu... dlatego jak najszybciej podjedź na geometrię koszt ok 100zł.
mam taka nadzieje, jak bede wiedzial to dam znac
[ Dodano: 06 Sty 2009 15:43 ]
Bylem dzisiaj na diagnostyce i na 100% geometria jest do zrobienia ale narazie nie robilem bo okazalo sie ze z drugiej strony jest do zrobienia tylna tuleja wahacza i koncowka drazka (nie wiadomo tylko czy od tego uderzenia). Strona ktora walnolem jest nie naruszona poza geometria. Dzieki za pomoc
[ Dodano: 06 Sty 2009 15:43 ]
Bylem dzisiaj na diagnostyce i na 100% geometria jest do zrobienia ale narazie nie robilem bo okazalo sie ze z drugiej strony jest do zrobienia tylna tuleja wahacza i koncowka drazka (nie wiadomo tylko czy od tego uderzenia). Strona ktora walnolem jest nie naruszona poza geometria. Dzieki za pomoc