Witam
Szukam i szukam i nie moge znalezc odpowiedzi...
Mianowicie wiem ze świece mam dobre(firma NGK i iskrzenie jest) ale kontrolka swiec mi mignie i tyle, przekaznika w skrzynce nie slychac i ciezko odpala przy -18C.
I teraz pytanie jak sprawdzic czy swiece dostaja wogle prad, wczoraj na zimnym silniku probowalem wsadzic koncowke miernika do tej listwy od swiec cos tam sie udalo ale miernik wskazal 0,00V(oczywiscie po wlaczeniu zaplonu), przekaznik od swiec grzejacych plyn chlodniczy dziala i swiece dzialaja ale te drugie nie.
A teraz drugie pytanie ktore urzadzonka, czesci w samochodzie musze zdiagnozowac, sprawdzic jesli mi nie grzeja swiece te od komor spalania? Wiem ze moze to byc wina przekaznika(wczoraj rozbieralem i wygladal dobrze) lub czujnika temp(jeszcze nie sprawdzany) ale co jeszcze(jesli cos jeszcze)??
Pozdrawiam i dzieki z gory
P.S.
ew ktore kable w skrzynce biezpiecznikow odpowiedzialne sa za prad do tego przekaznika 103 to moze tam jakos sprawdze.
Własnie wyczytalem ze ten duzy bezpiecznik w skrzynce jest od swiec to prawda??zawsze myslalem ze jest to dodatkowe zabezpieczenie reszty urzadzen.
Jak sprawdzic czy świece dostają prąd?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak sprawdzic czy świece dostają prąd?
Ostatnio zmieniony śr sty 07, 2009 00:51 przez mivhal_f, łącznie zmieniany 2 razy.
Przekaźnik od świec tojest raczej 103, ten obok największego ..........
[ Dodano: 06 Sty 2009 20:28 ]
Do sprawdzenia napięcia na listwie odpinamy wtyczkę z czujnika temperatury silnika, podłączamy plus w listwę minus na masę (głowica).
[ Dodano: 06 Sty 2009 20:28 ]
Do sprawdzenia napięcia na listwie odpinamy wtyczkę z czujnika temperatury silnika, podłączamy plus w listwę minus na masę (głowica).
Life is Ride, Ride is Life!
<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.
Re: Jak sprawdzic czy świece dostają prąd?
Pisałeś, że nie słychać....mivhal_f pisze:Witam przekaznika w skrzynce nie slychac i ciezko odpala przy -18C.
W takim wypadku skoro słychać to ja nie mam pomysłu

Life is Ride, Ride is Life!