[mk3]montarz oryginalnych progów gt gti
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- Sebas1901
- VW über alles
- Kontakt:
witam mam golfa w którym nie było tych progów i zastanawia mnie w jaki sposób są one montowane oryginalnie i co musiałbym zrobić żeby zamontować je u siebie. Były jakieś listy mocujące czy jakieś zaczepy??? foto mile widziane i prosiłbym o wykaz części jakie musiałbym posiadać.pozdro
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=270600][size=167]Mój GOLF CABRIO[/size][/url]
zapraszam:)
Do progu przykleja sie na tasme dwustronna listwe montazowa (12)
Do tej listwy przyczepia sie przednia i tylna czesc progow (10 i 11)
Progi (10 i 11) mocuje sie wkretami do rantu pod progiem (16, 17, 18 i jest ich duzo wiecej niz tylko 2 na strone)
Na listwy progowe zaklada sie listwe maskujaca (13) i przedni katownik (14) mocujac go nitem (tyny katowniczek jest juz polaczony z listwa maskujaca)
Do tej listwy przyczepia sie przednia i tylna czesc progow (10 i 11)
Progi (10 i 11) mocuje sie wkretami do rantu pod progiem (16, 17, 18 i jest ich duzo wiecej niz tylko 2 na strone)
Na listwy progowe zaklada sie listwe maskujaca (13) i przedni katownik (14) mocujac go nitem (tyny katowniczek jest juz polaczony z listwa maskujaca)
- Sebas1901
- VW über alles
- Kontakt:
Goofi, dzięki wielkie właśnie tego mi było trzeba, a ogólnie to polecacie to czy raczej nie bo łśyszałem różne opinie na tem a rdzy pod nimi
[ Dodano: 25 Gru 2008 12:58 ]
czy jak dobrze zabezpiecze je to bodzie ok??? a i jeszcze pytanie co to jest nr 20,21,23??
[ Dodano: 25 Gru 2008 12:58 ]
czy jak dobrze zabezpiecze je to bodzie ok??? a i jeszcze pytanie co to jest nr 20,21,23??
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=270600][size=167]Mój GOLF CABRIO[/size][/url]
ja mam takie progi choć nie mam GTI, jednak po paru latach musze wymienić te listwy nawierzchnie, woda podchodzi pod nie i poprostu mi przyrdzewiały, otwierając drzwi poprostu zaczepialem o nie, więc musiałem zdjąc, a bez tych listew to nie zaciekawy widok,
a koszt samych takich listew nowych na 2 strony to prawie 300 zł.,
ale napewno jeżeli chcesz założyć jakieś progi to własnie te od GTI, bo te co na allegro sprzedają po pare zlotych to nie polecam
pozdro ,
a koszt samych takich listew nowych na 2 strony to prawie 300 zł.,
ale napewno jeżeli chcesz założyć jakieś progi to własnie te od GTI, bo te co na allegro sprzedają po pare zlotych to nie polecam
pozdro ,
Wielkie dzięki za odp.
Własnie zamówiłem cały taki zestaw tyle ze od wersji pięciodrzwiowej a ja mam trzy i własnie zauwazyłem ze jakis plastik zachodzi na krawędz progu chyba to ten z nr 20 z powyższego schematu.Troche mnie to wystraszyło.
Pozdrawiam
Własnie zamówiłem cały taki zestaw tyle ze od wersji pięciodrzwiowej a ja mam trzy i własnie zauwazyłem ze jakis plastik zachodzi na krawędz progu chyba to ten z nr 20 z powyższego schematu.Troche mnie to wystraszyło.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt sty 06, 2009 00:21 przez daro30, łącznie zmieniany 1 raz.
mozna wiedziec gdzie takie progi zamowiles bo ja mam wersje gt no i tez mi tylko tego brakuje:/ a i ile za nie dales?daro30 pisze:Wielkie dzięki za odp.
Pozdrawiam
pozdro
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
Czy można zamontować same listwy maskujące (13) na "zwykłe" progi, bez montowania całych progów (10, 11, 12) od GTI?
auta kwitnące wiśnią
Re:
dokladnie na tasme 2 stronna... ja kupowalem taka gabkowa 2 stronna i sie trzyma bardzo dobrzeGrzywa pisze:Mam pytanko może troche głupie, ale przyklejamy listwe 12 na zwykła tasme dwustronna ??
nie ma takiej mozliwosci poniewaz to jest listwa maskujaca ktora jak sama nazwa wskazuje maskuje/zakrywa dolna czesc nakladek progowych. poza tym nie widze sensufelicjator pisze:Czy można zamontować same listwy maskujące (13) na "zwykłe" progi, bez montowania całych progów (10, 11, 12) od GTI?
MOJE BIAŁE MK3: viewtopic.php?f=88&t=244242" onclick="window.open(this.href);return false; było fajnie, jest kapota a może znów będzie ładnie...