Jako, że moja skrzynia automatyczna sie rozsypała nosze się z wymianą jej na DSG lub manuala 6-cio biegowego. Jakie są koszty takiej operacji w przypadku DSG i w przydadklu manuala? Co poza sama skrzynią należy wymienić przy montażu:
1. DSG
2. manuala 6-cio biegowego
?
Posiadam passata b5 1.9tdi 110KM (AFN).
przekładka: zwykły automat -> DSG lub manual 6cio biegowy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
a dlaczego DSG? z tym to moga byc problemy, bo przypuszczam ze nie tylko skrzynie bedzie trzeba wymienic. koszt moze byc znzaczny bo to nowe skrzynie. ale moze ci sie uda.
szybciej powinno sie dac zalozyc skrzynie 6, i w b5 chyba byly tez takie monotwane
szybciej powinno sie dac zalozyc skrzynie 6, i w b5 chyba byly tez takie monotwane
Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra
Skrzynie 6 założysz jak założysz wózek przedni od skrzyni 6 bo mocowania łap są inne..można to obejść ..przespawując mocowania ale to już rzeźba...swoją drogą nie wiem jak ten Twój AFN się bedzie sprawował..czy da rade pokrecić skrzynke 6..były one montowane w PDkach..niby zbliżone konie... ..ale inne konie założyłem kiedyś klientowi 6 do 110 w mk4 ..i sensacji nie było..dopiero po wirusie jakoś dawało rade !! Jak dla mnie ..kombinacja !! Ale klient ma rację !!malutki pisze:a dlaczego DSG? z tym to moga byc problemy, bo przypuszczam ze nie tylko skrzynie bedzie trzeba wymienic. koszt moze byc znzaczny bo to nowe skrzynie. ale moze ci sie uda.