faluja obroty-przez zawori i filtr weglowy?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
faluja obroty-przez zawori i filtr weglowy?
witamm
od pewnego czasu faluja obroty szarpie silnikiem sam sobie dodaje gazu
mnechanior mowi ze nie ma nieszczelnosci ibledow na kompie ale mowi ze filtr weglowy zepsuty albo ten zawor na nim-zawor regeneracyjny(elektromagnetyczny)
nie wiem czy to mozliwe, ale jak sie zatyka palcem waz ktory z silnika idzie do filtra to obroty sa oki jak marzenie:)
moze ktos miał cos takiego?
czekam na opinie
od pewnego czasu faluja obroty szarpie silnikiem sam sobie dodaje gazu
mnechanior mowi ze nie ma nieszczelnosci ibledow na kompie ale mowi ze filtr weglowy zepsuty albo ten zawor na nim-zawor regeneracyjny(elektromagnetyczny)
nie wiem czy to mozliwe, ale jak sie zatyka palcem waz ktory z silnika idzie do filtra to obroty sa oki jak marzenie:)
moze ktos miał cos takiego?
czekam na opinie
ten filtr węglowy to filtr par/oparów paliwa
a ten zawór to sie raczej tak nie nazywa...on nic nie regeneruje
a ten zawór to sie raczej tak nie nazywa...on nic nie regeneruje
Regeneracja części - działanie polegające na przywróceniu właściwości użytkowych częściom zużytym lub uszkodzonym. Może ona mieć charakter obróbki kompleksowej, w wyniku której przywraca się częściom wymagany kształt, wymiary, parametry i właściwości niezbędne do dalszej pracy. Stosuje się ją zwłaszcza wtedy gdy, nie ma nowej, zastępczej części lub gdy koszt regeneracji jest mniejszy niż nowa część oraz wtedy gdy odpad jest uciążliwy dla środowiska (np. opony pojazdów). Często, zwłaszcza w bardziej skomplikowanych urządzeniach, wymienia się tylko jedną lub kilka części urządzenia, maszyny.
Ostatnio zmieniony pn sty 05, 2009 12:28 przez Fahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
w ukladzie EVAP jest kilka zaworow ale najwazniejszy jest N80 wpuszczajacy opary z filtra weglowego do kolektora dolotowego w celu spalenia oraz N115 wpuszczajacy opary ze zbiornika do pojemnika z weglem aktywnym gdzie sa gromadzone przed spaleniem.
jak znajde to wstawie schemat tego ukladu.
jak znajde to wstawie schemat tego ukladu.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl

www.newbeetle.pl

tak co jakiś czas powinien tak tykać jak piszesz
[ Dodano: 05 Sty 2009 11:54 ]
nie wiem jak jest z budową twojego ale nieraz rozbierają te zawory i czyszczą po zawieszeniu
[ Dodano: 05 Sty 2009 11:54 ]
nie wiem jak jest z budową twojego ale nieraz rozbierają te zawory i czyszczą po zawieszeniu
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM