Czy można wyjąc aku. z auta mk4 TDI w celu naładowania /doładowania go z domu ?
Mam " już" 6 letni, tzn. od nowości , oryginalny akumulator ,ale przy - 21C. jakie dzisiaj u nas było , nietety nie pokręcił długo. Kombinuję by go ładowac w domu, ale czy jest jakieś ryzyko resetu, czy alarmów, czy innych cudów w aucie po wyjęciu go ?
Wiem ,że najlepiej kupić NOWY ,ale to różnie z kasą bywa- szczególnie po takich weekendach a wcześniej się nie pomyślało.....
Wyjęcie akumulatora w celu ładowania w domu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
radyjko montowane w serwisie w kraju i cholera wie czy ma jakiś kod.czyzaczek pisze:Jeżeli nie masz kodu do radia i nie masz modułu komfortu to może co się zakodować....
A ten immobilaizer, ( jeżeli źle napisałem to się nie śmiać..) to może się coś zwiesić czy coś innego, tez montowany seryjnie tak jak alarm...?
jeśli masz książkę/instrukcję do tego radia to tam powinna być taka mała wkładka z kodem do niegodark972 pisze:radyjko montowane w serwisie w kraju i cholera wie czy ma jakiś kod.
tak, to jest w standardzie.. ale nie powinieneś mieć z tym problemudark972 pisze:A ten immobilaizer, ( jeżeli źle napisałem to się nie śmiać..) to może się coś zwiesić czy coś innego, tez montowany seryjnie tak jak alarm...?
Hej,
pytałeś co się może stać to Ci po prostu odpisałem
Immobiliser to - ALE TO NAPRAWDĘ BARDZO< BARDZO RZADKO - może "zapomnieć" kluczyki i trzeba go od nowa "nauczyć" - ale tym się na serio nie przejmuj....
Co do radia to zakodowane są oryginalne VW BETA lub GAMMA. Jeżeli masz moduł komfortu to on Ci zapamiętuje kod i po podłączeniu radio samo się rozkodowuje. Jeżeli masz jakieś inne to raczej nie powinno być problemu. Kod do radia VW jest, jak napisał kolega wyżej - w książce radia od auta....
A raczej powinien BYĆ!!!! U mnie nie było, bo ta karteczka jest kształtu karty kredytowej i można ją wyrwać - w mojej dokumentacji Helmut wyrwał i miałem później problema....
Pozdrawiam....
[ Dodano: 05 Sty 2009 13:56 ]
Problema= 60 złotych za kod do radia w serwisie VW Auto Wimar w Wawie - wyciągają po numerze nadwozia (VIN) i numerze radia ( nalepka na obudowie )
pytałeś co się może stać to Ci po prostu odpisałem
Immobiliser to - ALE TO NAPRAWDĘ BARDZO< BARDZO RZADKO - może "zapomnieć" kluczyki i trzeba go od nowa "nauczyć" - ale tym się na serio nie przejmuj....
Co do radia to zakodowane są oryginalne VW BETA lub GAMMA. Jeżeli masz moduł komfortu to on Ci zapamiętuje kod i po podłączeniu radio samo się rozkodowuje. Jeżeli masz jakieś inne to raczej nie powinno być problemu. Kod do radia VW jest, jak napisał kolega wyżej - w książce radia od auta....
A raczej powinien BYĆ!!!! U mnie nie było, bo ta karteczka jest kształtu karty kredytowej i można ją wyrwać - w mojej dokumentacji Helmut wyrwał i miałem później problema....
Pozdrawiam....
[ Dodano: 05 Sty 2009 13:56 ]
Problema= 60 złotych za kod do radia w serwisie VW Auto Wimar w Wawie - wyciągają po numerze nadwozia (VIN) i numerze radia ( nalepka na obudowie )
Life is Ride, Ride is Life!
<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.
<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.