Problem z elektryką vw golf 2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

zyga022378
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z elektryką vw golf 2

Post autor: zyga022378 » ndz sty 04, 2009 19:56

Witam jestem tu nowy i niebardzo wiem jak się tu poruszać.Mój problem tkwi w instalacji a mianowicie,Przełożyłem silnik desla do karoseri po benzynie i teraz nie wiem jak podłączyć świece żarowe.Kolejny problem mam ze światłami.Niewiem jaki przekaźnik odpowiada za swiatła kiedy włącze je włącznikiem pozycje są ale brak jest światełmijania i drogowych.Proszę o jakieś konkretne podpowiedzi lub jakiś mądry schemat jak to naprawić.Dziękuję i pozdrawiam

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Re: Problem z elektryką vw golf 2

Post autor: bugalon » ndz sty 04, 2009 20:09

zyga022378 pisze:Witam jestem tu nowy i niebardzo wiem jak się tu poruszać.Mój problem tkwi w instalacji a mianowicie,Przełożyłem silnik desla do karoseri po benzynie i teraz nie wiem jak podłączyć świece żarowe.Kolejny problem mam ze światłami.Niewiem jaki przekaźnik odpowiada za swiatła kiedy włącze je włącznikiem pozycje są ale brak jest światełmijania i drogowych.Proszę o jakieś konkretne podpowiedzi lub jakiś mądry schemat jak to naprawić.Dziękuję i pozdrawiam
Świece żarowe to nie tylko podanie plusa. Za to odpowiada ukladzik spięty z czujnikiem temperatury. Do tego dochodzi bezpiecznik termiczny (taki cos jak drut oporowy). Bez kompletu gratow ciezki temat będzie.

Zawsze mozesz to zrobić na krótko. Podajesz po prostu plusa na swiece przez zwykly przekaznik jakims przyciskiem i będzie banglac (w czasie wcisniecia przycisku swiece beda grzac).

Golf mk2 nie ma świateł na przekaźnikach. Za prawidłowy rozkład napięć odpowiada włącznik świateł (pozycja, krótkie). Do tego dochodzi jeszcze + po przekreceniu stacyjki (wchodzi na ten przełącznik i nie pozwala zaswiecic swiateł krótkich gdy kluczyk nie jest przekręcony w pozycję "włącz"). Dodatkowo przełącznik przy kierownicy (do świateł drogowych). Tłumaczenie jak to jest wszystko podłączone nie ma za bardzo sensu. Schematy można zassać tutaj:

http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=page09_g2

Pamiętaj ze byly roznice między instalacjami w golfach mk2. Instalacja zmieniała sie w roku 89

Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

zyga022378
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: zyga022378 » ndz sty 04, 2009 20:16

Dzięki za podpowiedź ale jak byś mógł to opisz dokładniej jak podłączyć świece żeby działało jak należy bo na krótko to nie wyjście.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”