Wymieniłem przeguby oba wew i zew i wszystko było ok. pojechałem do rodziny na pomorze dojechałem szczęśliwie ucieszony że problem znikł i że będę mógł kuzynów odwieść 8 do Krakowa . Za obw3odnicą Toruńską 50 km od Świcia puściłem golfa na luzie na 5 biegu i czuje że kierownica mi lata tak jak bym kapcia złapał , zjechałem na pobocze wysiadam z auta no nie ma kapcia , jadę dalej i znowu to samo (najpierw lekkie bujanie coraz bardziej potem mocniej i w końcu cały czas lewo prawo lewo prawo) . Zauważyłem że dzieje się to na biegu kiedy puszcze gaz albo jak silnik ma małą prędkość obrotową na biegu , Dojechałem do Włocławka i znowu , mówię ojciec wysiądę pobiegnę z 20 m przed auto zobaczymy które koło , Ojciec ruszył a prawe koło to co pracuje przy poboczu lata lewo prawo
Prawe koło lata na boki lewe jedzie prosto
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Prawe koło lata na boki lewe jedzie prosto
Muszę zawieść spowrotę kuzynów do Krakowa bo wracają do UK.
Wymieniłem przeguby oba wew i zew i wszystko było ok. pojechałem do rodziny na pomorze dojechałem szczęśliwie ucieszony że problem znikł i że będę mógł kuzynów odwieść 8 do Krakowa . Za obw3odnicą Toruńską 50 km od Świcia puściłem golfa na luzie na 5 biegu i czuje że kierownica mi lata tak jak bym kapcia złapał , zjechałem na pobocze wysiadam z auta no nie ma kapcia , jadę dalej i znowu to samo (najpierw lekkie bujanie coraz bardziej potem mocniej i w końcu cały czas lewo prawo lewo prawo) . Zauważyłem że dzieje się to na biegu kiedy puszcze gaz albo jak silnik ma małą prędkość obrotową na biegu , Dojechałem do Włocławka i znowu , mówię ojciec wysiądę pobiegnę z 20 m przed auto zobaczymy które koło , Ojciec ruszył a prawe koło to co pracuje przy poboczu lata lewo prawo
na boki . Szpilki przykręcone nakrętka , .Przguby sprawdziłem przykręcone nic się nie poluzowało , Do Łodzi maiłem 100 km , dopiero przed samą Łodzią słyszałem pukanie a tak to nic , błagam pomóżcie .
Ostatnio zmieniony ndz sty 04, 2009 17:37 przez grandi, łącznie zmieniany 2 razy.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
albert1973
- Użytkownik

- Kontakt:
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Skoro wiąże się to z wymianą przegubu to dla mnie sprawa jest jasna (zadne sworznie ani koncowki) (co to ma do bicia koła panowie to ja nie wiem??)
Nakrętka centralna półosi. Moment 230 nM czyli całkiem sporawo.
Jak ci sie to odkręci to ci koło odjedzie z tarczą i piastą i będzie niewesoło.
Nakrętka centralna półosi. Moment 230 nM czyli całkiem sporawo.
Jak ci sie to odkręci to ci koło odjedzie z tarczą i piastą i będzie niewesoło.
Ostatnio zmieniony ndz sty 04, 2009 18:36 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
-
albert1973
- Użytkownik

- Kontakt:
sas_gti
zgadzam sie z toba co do dokrecenia -poniewaz wczesniej wymienial przeguby ale ja widzialem u kolegi tak rozwalona koncowke ze kolo biło na lewo i prawo -dlatego podalem ten przyklad do sprawdzenia
zgadzam sie z toba co do dokrecenia -poniewaz wczesniej wymienial przeguby ale ja widzialem u kolegi tak rozwalona koncowke ze kolo biło na lewo i prawo -dlatego podalem ten przyklad do sprawdzenia
Ostatnio zmieniony ndz sty 04, 2009 19:06 przez albert1973, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Auto oddałem do mechanika gość raczej nie miałem nim problemów
wszystko sprawdziłem wszystko jest dokręcone , nakrętka centrują też śruby te z , końcówki nie maja luzu bo były sprawdzane jakiś czas temu , czy poduszki pod silnikiem maja coś do tego ta pod silnikiem jest nowa , otworzyłem klapę tata ruszył ile silnik powinien się odchylić do tyłu o jakieś 20 stopni podczas samego momentu ruszania o jakieś 20 stopni , teraz śmigam po mieście i cisza dzieje raz nie dzieje się to jak hamuje silnikiem albo hamuje na luzie
wszystko sprawdziłem wszystko jest dokręcone , nakrętka centrują też śruby te z , końcówki nie maja luzu bo były sprawdzane jakiś czas temu , czy poduszki pod silnikiem maja coś do tego ta pod silnikiem jest nowa , otworzyłem klapę tata ruszył ile silnik powinien się odchylić do tyłu o jakieś 20 stopni podczas samego momentu ruszania o jakieś 20 stopni , teraz śmigam po mieście i cisza dzieje raz nie dzieje się to jak hamuje silnikiem albo hamuje na luzie
Ostatnio zmieniony ndz sty 04, 2009 19:53 przez grandi, łącznie zmieniany 1 raz.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...