światła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
światła
mam takie pytanko dzis zobaczyłem ze po tym jak sie wycagnie kluczyk ze stacyjki i zostawi przelaczone kierunkowskaz palą sie swiatła pozycyjne odpowiedni po tej stronie po ktorej jest zalaczony kierunkowskaz
MOJE PYTANIE CZY TO NORMALNE (golfik z 93r.)
poza tym wszystko jest oki i dzala jak nalezy
co wy na to ??
MOJE PYTANIE CZY TO NORMALNE (golfik z 93r.)
poza tym wszystko jest oki i dzala jak nalezy
co wy na to ??
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
tak ma być i jest to jak najbardziej prawidłowy objaw, to jest poto ze jak koledzy pisali oszczedzasz akku świecąc 2 zarówki nie 4.
Jak stoisz na poboszu, przodem do kierunku jazdy to dajech wajche w lewo i wysiadasz i iszesz na kawe albo po achera, oczywiscie jak ciemno, jak stoisz "pod proąd" do innych na postoju to dajesz wajche prawa. ważne ze mają sie świecić te postojowe które są od strony drogi.
3mka
Jak stoisz na poboszu, przodem do kierunku jazdy to dajech wajche w lewo i wysiadasz i iszesz na kawe albo po achera, oczywiscie jak ciemno, jak stoisz "pod proąd" do innych na postoju to dajesz wajche prawa. ważne ze mają sie świecić te postojowe które są od strony drogi.
3mka
Mk3 GTI 16V ABF
wiesz, jak swieca ci sie tylko dwie wlaczone za pomoca kierunkowskaza to zuzywa ci jeszcze mniej pradu niz polowa pozycyjnych. bo swieca ci sie tylko te dwie, a nie podswietla ci sie tablica rejestracyjna, deska rozdzielcza, liczniki, podswietlanie opuszczania szyb, przelaczniki szyberdachu i takie tam... czyli w sumie pobierana jest energia w postaci tylko 10W! bo postojowki masz 5W z przodu i 5W z tylu prostetaz pisze:To jest zajefajne rozwiązanie bo nie trzeba świecić na postoju czterech żarówerk, tylko dwie, a co za tym idzie mniej prądu się zużywa.
nie rozladuje sie, bo (czytaj wyzej)pciuch pisze:tylko ze czasmi jak zostawisz wlaczony kierunek to moze sie akumulatorek rozladowac.
czytaj wyzejigor002 pisze:oszczedzasz akku świecąc 2 zarówki nie 4.