Uszczelki

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Arczi
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Uszczelki

Post autor: Arczi » sob sty 03, 2009 01:53

Witam, cieknie mi olej w aucie spod pokrywy zaworów, ale w miejscu gdzie pokrywa jest przykręcana spod tych gumek. Chce wymienić olej jednak najpierw muszę wymienić te gumki. Jeżeli będę wymieniał te gumki to muszę kupować nowa uszczelkę pod pokrywę ?. W tym roku była uszczelka wymieniana i te gumki. I jakiej firmy kupić te gumki pod i nad pokrywę zaworów i jak się one fachowo nazywają i ewentualnie jakiej firmy uszczelkę ?

1.9 TDI 110 PS i 247 Nm. ( + wtryski 216)
A to link do mojego golfika.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1363601#1363601

Sprzedam Golfa gg.23238162 tel. 721164930

ilio
Ma gadane
Ma gadane

Re: Uszczelki

Post autor: ilio » sob sty 03, 2009 08:40

Arczi pisze:Witam, cieknie mi olej w aucie spod pokrywy zaworów, ale w miejscu gdzie pokrywa jest przykręcana spod tych gumek. Chce wymienić olej jednak najpierw muszę wymienić te gumki. Jeżeli będę wymieniał te gumki to muszę kupować nowa uszczelkę pod pokrywę ?. W tym roku była uszczelka wymieniana i te gumki. I jakiej firmy kupić te gumki pod i nad pokrywę zaworów i jak się one fachowo nazywają i ewentualnie jakiej firmy uszczelkę ?
załóż podkładkę sprężynową M10 lub M12 nad gumke tak aby podkładka plaska która sie nad nią znajduje mogła docisnąć gumke

chodzi o to ze pokrywa moze byc lekko podgieta i nowa gumka bedzie puszczała olej bo niedosciska pokrywy

albo

masz twarde stare gumki i puszczają olej

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
Kontakt:

Post autor: Adamm » sob sty 03, 2009 10:06

Arczi, uszczelki srub FEBI:
gorna nr : FE15190
dolna nr : FE15188

ilosc: po 3 szt kazdej

wymiana: zdejmujesz pokrywe, sciagasz male gumki ze srub, i zmieniasz na nowe, zakladasz pokrywe i pod metalowe pierscienie wkladasz wieksze gumki i skrecasz nakretkami

dobrze by bylo przy okazji wymienic tez uszczelke pokrywy

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”