Mechanizm elektrycznych szyb i mróz...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mechanizm elektrycznych szyb i mróz...
Dzisiaj zrobilem najwieksza glupote jaka mozna zrobic w te mrozy... probowalem otworzyc przednia szybe od strony kierowcy no i wciskam wciskam widze ze nie idzie ale bylo juz za pozno i bach cos poszlo. Teraz nie idzie ani w dol ani w gore. Jedynie slychac ze mechanizm pracuje w srodku. Jak sie do tego teraz zabrac uszkodzilem cos tam na stale czy moze cos w srodku spadlo i trzeba na nowo zamocowac?
MKIV ALH
- lgruszkos
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
No to kolego zrobiłeś głupote, albo poszła prowadnica podtrzymująca szybę, albo linka. Silniczek pracuje i coś tam ciagnie ale ja stawiam na prowadniczke szyby. Bez rozbierania sie nie obejdzie. Zestaw naprawczy z metalową prowadnicą w VW to koszt koło 150 zł, ja juz wymieniałem te plastiki fabryczne i teraz mam spokój
spadnie pewnikiem, trzeba niestety zabrać się za demontaż obicia drzwi i wymienić zerwane zaczepy mocujące uchwyty szyby do linki,p pisze:a jak teraz bede jezdzil i mi sie rozmrozi ta szyba to nie spadnie czasem ?
chodzi o te elementy w żółtym okręgu na fotce :

i proponuję zakupić takie, metalowe :

porównaj ich ceny na allegro i w serwisie VW bo czasem różnica jest niewielka a w serwisie odbiór od ręki.
heh co sie okazalo nie zalozylem klinow i mi szyba spadla
myslalem ze dojade
no ale i tak szczescie w nieszczesci albo w roczniku 2002 zaczeli dawac metalowe zaczepy albo ktos przedemna je wymienial... i skonczylo sie na tym ze szyba sie z nich wysunela trzeba bylo zdjac boczek i zalozyc 15min roboty 
MKIV ALH
- M_A_N_I_E_K
- Mały gagatek

- Kontakt:
ten numer to (1JE 898 100) to jest na strone prawa na lewa jest koncówka 099p pisze:ok dzieki. a pamietasz moze nr czesci tych zaczepow metalowych?
tylko ze to jest z linka bez silniczka i chyba dlatego taka cena
samych tych zaczepów raczej nie ma w sprzedazy przynajmniej tak wynika z etki na allegro tez nie widziałem