witam, co prawda nie w vw ale to prawie to samo. moze pomozecie
Zaraz po zakupie ibizki czekala na mnie uszczelka pod glowica i sprzeglo.
po wymianie uszczelki i sprzegla okazalo sie ze termostat tez juz nadaje sie do wymiany, lecz z braku czasu zona tak jezdzila.
Dzis zabralem sie za usuniecie wszystkich usterek w aucie zony tak wiec zrobilem:
Wymienilem termostat
wymienilem filtr oleju, powietrza i olej,
pare spraw rezonansowych,
wymiana glosników
I ostatnia sprawa najistotniejsza, umylem silnik cisnieniowo bo byl caly z oleju jeszcze po problemie z uszczelki i innych wycieków.
zaraz po myciu odpalilem auto, pochodzil 30 sekund podlawil sie i zgasl.
przedmuchalem wszystkie mozliwe miejsca kompresorem i po jakis 15 minutach krecenia silnik zalapal. zostawilem go chodzic na jakies 20 - 30 minut by wyschnol.
W trakcie jazdy do domu ( jakies 30 minut po zgaszeniu ) zaczol sie dlawic przy wcisnieciu pedalu w podloge, i w polowie drogi do domu zdechl i nie umialem go odpalic.Czasami odpalal czasami nie, jak odpalil to po nacisnieciu gazy zdychal, i znow nie dalo sie odpalic.
po godzinie 30 m odpalil i jakos czasami z ksztuszeniem sie dojechalem do domu.
Teraz moje pytanie... co moze byc nie tak ? czy to moga byc problemy z uszczelka pod glowica czy raczej cos z zalaniem jakiegos elementu ?
Prosze o jakas pomoc/ podpowiedzi.
Pozdrawiam
Czasem parska, dlawi sie itp.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Uszczelke wymienialem jakies 5 miesiecy temu i od tamtej pory wszystko bylo ok, jedynie gzal sie tylko do polowy, przez ostatni tydzien przestal sie gzac wogule wiec wymienilem termostat i umylem silnik.
Zobacze dzis.... stal cala noc w ocieplanym garazu. problem w tym ze on se parska na wolnych, jak sie jedzie delikatnie uzywajac gazu to idzie plynnie. Jak sie wcisnie pedal gazu do konca to zaczyna sie dlawic i hamowac silnikeim.
Zobacze dzis.
Dzieki za podpowiedzi.
p.s. jak podlacze dzis kompa to na co mam glownie patrzec ? Mam waga do mojego audi... tego tez juz kiedys podpinalem do adaptacji przepustnicy.
Zobacze dzis.... stal cala noc w ocieplanym garazu. problem w tym ze on se parska na wolnych, jak sie jedzie delikatnie uzywajac gazu to idzie plynnie. Jak sie wcisnie pedal gazu do konca to zaczyna sie dlawic i hamowac silnikeim.
Zobacze dzis.
Dzieki za podpowiedzi.
p.s. jak podlacze dzis kompa to na co mam glownie patrzec ? Mam waga do mojego audi... tego tez juz kiedys podpinalem do adaptacji przepustnicy.