[MK2] Brak iskry

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Pendzel
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[MK2] Brak iskry

Post autor: Pendzel » pt sty 02, 2009 23:14

Witam.
W ostatnim czasie mam problem ze swoim złotym golfem. Co mu jest hmmm jeździł jeździł aż któregoś poranka nie odpalił sprawdziłem i nie ma iskry na świecach.
Wymieniłem nie tak dawno kopułkę, kable wysokiego napięcia, palec.
Ma ktoś pomysły od czego zacząć sprawdzanie dalej.
Na pewno cewka lub aparat zapłonowy. I teraz pytania co jeszcze co dalej sprawdzić.
Ma ktoś dane jakie powinny być napięcia na cewce i aparacie żeby były dobre?
Czy ktoś się orientuje czy cewka z MK2 1,3 gaźnik będzie pasować pod 1,6 gaźnik ?
Bo wtyki mają takie same ale czy wartości są takie same?
Dzięki z góry za pomoc.

Cradle Of Filth

[img]http://img227.imageshack.us/img227/6932/aayi4.jpg[/img]

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » sob sty 03, 2009 15:24

cewka bedzie pasowala
sprawdz czy na modul zaplonu dochodzi napiecie: 4-plus, 2-masa
modul poiwnien podawac napiecie na hala, piny na module: 5-plus, 3-masa - sprawdz czy to napiecie dochodzi do hala
z hala powinien wychdzic sygnal na modul, mozesz go srawdic dioda z rezystorem zeby swiecila na 12volt, diode podlaczasz do + na hallu i do 0 hallu, krecac rozrusznikiem dioda powinna mrugac, jezeli nie mruga to uszkodzony hall
jezeli diod mruga to podlacz ja (diode) zamiast cewki - tez powinna mrugac, jezeli nie mruga a dochodzi do niej plus to uszkodzony modul zaplonowy
oczywscie dioda powinna byc odpowiednio podpieta - plus do plusa i polaczona szeregowo z rezystorem

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”