Autko gaśnie po kilku kilometrach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Autko gaśnie po kilku kilometrach
Witam. Mam mały problem z moim MK3. Mianowicie po przejechaniu kilku km auto gaśnie, zupełnie jakby zabrakło iskry i nie daje się odpalić przez 10 min. Następnie trochę popracuje i znów to samo. Te same obiawy ma na gazie jak i na benzynie. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: VW Golf VII 1.4 TSI
- Silnik: CXSA
Sądzę że po przejechaniu tych kilku kilometrów autko na tyle się rozgrzeje że traci iskrę. Problem tkwi w czujniku Halla(gdy jest wadliwy lub nadchodzi jego koniec to po rozgrzaniu samochodu nie ma iskry). Zwykle po około 10-15 min samochód znowu może odpalić aż do następnego przymusowego postoju. Nie twierdzę że to na 100% ten czujnik ale mnie na to wygląda.
- d-Eminencja
- Nowicjusz
- Kontakt:
Szanowni Państwo autko wylądowało na komputerze. Wyskoczył walnięty czujnik Halla, jakiś błąd prędkościomierza i coś jeszcze. Czujnik wymieniony, błędy skasowane, autko popracowało kilka minut na kanale i zgasło. Nocleg zapewniony w warsztacie. Elektryk potrzymał się za głowę i zapowiedział prucie instalacji. Wyrok zapadnie jutro.
Miałem podobny problem jakis czas temu autko po odpaleniu przejeżdżało ok 1km i gasło po odczekaniu ok 15 min mozna było zapalić i jechać dalej. Któregoś razu po odstaniu juz nie odpalił. Po zaprowadzeniu golfika do mechanika okazało sie że był skopany aparat zapłonowy - sa tam podobno jakieś ciężarki które były podobno poskręcane - koszt naprawy nie był wielki gdyz mechanikowi udało sie naprawić stary aparat. Od tamtej pory jeżdżę juz ponad 2 lata i nic sie z autkiem nie dzieje.
MKII 1,3i NZ
MKII 1,3i NZ
Silnik nie pracował bo nie dał się uruchomić. Ale ciekawe jest to co napisałeś. Polecę podłączyć go jeszcze raz i zobaczymy co wyjdzie.edzio pisze:podczs odczytu silnik pracował,czy tylko włączony zapłon?,bo jak tylko wł.zapłon to zawsze pokaże ,że czujnik halla uszkodzony,po odpaleniu błąd samoczynnie znika.trucker pisze: Wyskoczył walnięty czujnik Halla,
ja kupilem auto 4-miesiace temu i podobny mialem objaw,przejechalem kilka kilometrow i samochod mi gasł.Probowalem go ponownie odrazu odpalic krecił ale nie zaskoczył po dłuszej chwili jak go ponownie probowałem odpalic to wtedy odpalił co sie okazało czujnik halla był walniety koszt koło(170)zł najlepiej jak ci zgasnie to sprawdz sobie czy masz iskre ale na bank to czujnik halla.Pozdrawiam jak cos to daj znac co to było
[ Dodano: 03 Sty 2009 08:23 ]
jezeli nie okaze ci sie ze to jest czujnik halla,to proponuje wymiane aparatu zapłonowego razem z palcem to nie jest duzy koszt ale bedziesz mial spokoj na dluszy czas
[ Dodano: 03 Sty 2009 08:23 ]
jezeli nie okaze ci sie ze to jest czujnik halla,to proponuje wymiane aparatu zapłonowego razem z palcem to nie jest duzy koszt ale bedziesz mial spokoj na dluszy czas
- d-Eminencja
- Nowicjusz
- Kontakt: