jakim olejem zalac ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jakim olejem zalac ?
witam jaki olej byscie polecali jakich firm do mk II z silnikiem 1.3 i przebiegiem 166 tys ? niby na kartce jest napisane Castrol 15W40 . . ale ile w tym prawdy . . zawsez do aut lalem Lotosa 15W40 powiedzial o tym znajomemu to powiedzial zeby lotosa nigdy w zyciu nie lac i zainwestowac w Castrola . . a tak przy okazji ile wchodzi do tego silnika oleju ?
pszczyna,
mogłby ktos jeszcze wyrazic swoja opinie o tych olejach ?SHELL, MICROOIL ,MOBIL tak
- GTI EDITION -
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
lej mu 10w40 jak latał moja babcia ma ten silnik 200 tys a tak na prawde z 280 i śmiga na półsytetyku i jest oki
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
a moim zdaniem motul bije wszystkie oleje na glowe, wystarczy spojrzec na ich normy jakosciowe, zaden olej nie spelnia normy mercedesa 229.3, mowie oczywiscie o 10w40, bo motul jako jedyny dostal aprobate mercedesa w tej klasie.
A lotos to najgorszy szajs, hehe a mineralny to :green_fuck: chyba ma norme jakosciowa dla Pb - SG, mobil/castro maja SJ, a motul ma SL, a im nizsza litera w alfabecie tym lepszy olej.
A lotos to najgorszy szajs, hehe a mineralny to :green_fuck: chyba ma norme jakosciowa dla Pb - SG, mobil/castro maja SJ, a motul ma SL, a im nizsza litera w alfabecie tym lepszy olej.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Oleju wejdzie 4l.
Co do wboru to zalezy jak ci chodził na poprzednim, brał olej lub nie, głosno ciszej. Jesli wszystko było w porzadku to ja bym nie zmieniał tylko kupił ten sam typ.
Co do typu to wystarczy klasa SF. To takie minimum dla golfów. Może tez byc SG.
Co do wboru to zalezy jak ci chodził na poprzednim, brał olej lub nie, głosno ciszej. Jesli wszystko było w porzadku to ja bym nie zmieniał tylko kupił ten sam typ.
Co do typu to wystarczy klasa SF. To takie minimum dla golfów. Może tez byc SG.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ja mam kuzyna w rafinerii i mówił że ten olej spełnia normy takvagin5 pisze:Dlaczego??? masz jakieś badania które potwierdzą twoją teorię?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Rzeczywiście twój kuzyn to świetny przykład, na pewno jest X-pertem w tej dziedzinie
A tak poważnie to zgodzę się odnośnie MOTULA, ale sam używam Castrola i nie zauważyłem aby silnik ciężej odpalał, wg mnie olej naprawdę spoko. W Golferze III 2E mam zalany LOTOS 10W40, auto ma 220tysięcy i smiga ładnie, w lato rozbierany był motor, wszystko GIT!
A tak poważnie to zgodzę się odnośnie MOTULA, ale sam używam Castrola i nie zauważyłem aby silnik ciężej odpalał, wg mnie olej naprawdę spoko. W Golferze III 2E mam zalany LOTOS 10W40, auto ma 220tysięcy i smiga ładnie, w lato rozbierany był motor, wszystko GIT!
Hell was full so I came back :)
We are the Greatest !!!
We are the Greatest !!!