Witam
Rocznik 89 1.8 GU automat
Po odpalenieniu z rana obroty sa na ok 500 i albo gasnie albo po chwili wzrastaja do 1400.
Po dodaniu gazu auto gasie.
Dopiero po ok minucie mozna gogac gazu i nie gasnie... ale obroty pozostaja na ok 1400 do nagrznia.
Dodam ze cieply silnik pali od dotknieca ale po postoju chociaz 5cio minutowym trzeba troche pokrecic by odpalilo.
I ostatnia sprawa: oborty po nagrzaniu troche ponad 1000
Zaplon ustawiony lampa a mimo to przy gaszniu szarpie silnikiem jakby wypadal zaplon...
Bede bardzo wdzieczny za jakokolwiek pomoc
Pozdrawiam
Ssanie oboty zaplon ciezko odpala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
a nie ' wieszają ' Ci sie obroty podczas jazdy ?
np. tak, że pojezdzisz troche i obroty same wskoczą na 1500 i tak trzyma jakiś czas ?
Jeśli tak to wina ssania.
Posprawdzaj wszystkie wężyki podciśnienia czy gdzieś dziurawe nie są, bo one też moga to powodować.
Ew. możesz odłączyć wyprzedzenie zapłonu i zobaczyć jak będzie sie zachowywał jak nie wiesz gdzie to jest to napisz na PW zrobie zdjęcie i Ci podeśle.
Chociaż osobiscie zacząłbym od tego ssania
np. tak, że pojezdzisz troche i obroty same wskoczą na 1500 i tak trzyma jakiś czas ?
Jeśli tak to wina ssania.
Posprawdzaj wszystkie wężyki podciśnienia czy gdzieś dziurawe nie są, bo one też moga to powodować.
Ew. możesz odłączyć wyprzedzenie zapłonu i zobaczyć jak będzie sie zachowywał jak nie wiesz gdzie to jest to napisz na PW zrobie zdjęcie i Ci podeśle.
Chociaż osobiscie zacząłbym od tego ssania
Ostatnio zmieniony śr gru 31, 2008 18:47 przez pancur0, łącznie zmieniany 2 razy.
viewtopic.php?p=2433766#2433766" onclick="window.open(this.href);return false; <-- i po swapie ;D
Hej
dzieki za odp.
co do obrotow to zazwyczaj sa na 1000 choc czasem jest 1100
Wyprzedzenie zaplonu- piszesz pewnie o wezyku przy kopulce. Po odoczeniu obroty spadaja na ok 850czyli git ale nie sprawdzalem jak jezdzi sie z tym. Czy sprawdzic?
Zaplon wypada jak wypadal dzis raz jeszcze sprawdzalem zaplon ( lampa na 14stopni oborty 100- chyba dobrze? )
No i te ssanie chyba. a moze zalewa go jak jest zimny?
dzieki za odp.
co do obrotow to zazwyczaj sa na 1000 choc czasem jest 1100
Wyprzedzenie zaplonu- piszesz pewnie o wezyku przy kopulce. Po odoczeniu obroty spadaja na ok 850czyli git ale nie sprawdzalem jak jezdzi sie z tym. Czy sprawdzic?
Zaplon wypada jak wypadal dzis raz jeszcze sprawdzalem zaplon ( lampa na 14stopni oborty 100- chyba dobrze? )
No i te ssanie chyba. a moze zalewa go jak jest zimny?
http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: kpj.motors@wp.pl
Mobile: 07515651171
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
Sprobuj z tym wyprzedzeniem zaplonu odlacz i przejedz sie ten wezyk od tej kopulki.
z tym wypadaniem zaplonu to niestety nie wiem ...
z tym wypadaniem zaplonu to niestety nie wiem ...
viewtopic.php?p=2433766#2433766" onclick="window.open(this.href);return false; <-- i po swapie ;D
Halo halo dzis rano spróbowalem tak... auto tak jak zwykle odpala i gasnie odrazu jak jest zimne.
Sciagnalem wiec pokrywe gaznika-ta rure co do filtra idzie i pod nia jest taka klapka ktora ponoc zamyka sie jak auto jest zimne i pod wplywem temp otwiera sie...
Zamknalem wiec ja palcem i ... auto odpalilo bez problemu i nie gaslo . ale po nagrzaniu ta klapka sie nie podnosi czego efektem jest brak mocy.Musze ponownie zdjac plastik i tworzyc ja wtedy moc powraca......
Sciagnalem wiec pokrywe gaznika-ta rure co do filtra idzie i pod nia jest taka klapka ktora ponoc zamyka sie jak auto jest zimne i pod wplywem temp otwiera sie...
Zamknalem wiec ja palcem i ... auto odpalilo bez problemu i nie gaslo . ale po nagrzaniu ta klapka sie nie podnosi czego efektem jest brak mocy.Musze ponownie zdjac plastik i tworzyc ja wtedy moc powraca......
http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
metoda prob i bledow wszystko sie da