Zapytanie odnośnie wartośći planowanej inwestycji..;)

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

hasan-beja

Zapytanie odnośnie wartośći planowanej inwestycji..;)

Post autor: hasan-beja » śr gru 31, 2008 20:06

Witam,
Kilka dni temu zakupiłem Golfa 2 1.6 D - składak. Dałem za niego śmiesznie małe pieniądze jak na nie najgorszy stan - 1800 zł.
Do dwóch istotnych "wad" należy:
- brak wspomagania
- brak komputera pokładowego

Moje pytanie brzmi, ile wynosiłby koszt zainstalowania wspomagania i komputera? Z uwzględnieniem z cenami używanych sprawnych podzespołów?
Czy wiąże się to z dużymi kosztami?

Czy w każdym Golfie o powyższym silniku przy zapalaniu przy mrozach jest konieczne dodawanie gazu bo inaczej "nie zaskoczy"?
Jeśli jest to anomalia to co jest jej przyczyną?

Wygląda to tak, żę po podgrzewaniu świec, po 1-3 rozruchach w sumie nic sie nie dzieje - coś tam z odgłosów wynika, że łapie, ale nie do końca. Zazwyczaj odpala po nocnym postoju (na dworzu) za czwartym podejściem, ale przy dodawaniu rytmicznym gazu.

TO normalne?

Pozdrawiam:
Krzysztof

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
Kontakt:

Post autor: Adamm » śr gru 31, 2008 20:20

hasan-beja, zamiast gazu powinienes uzywac wajchy do ssania ( z lewej strony kierownicy sie ja wyciaga)

wspomaganie hmm mi sie udalo kupic caly zestaw za ok 350 zl maks powinienes dac ok 400 - 500 zl + zalozenie

co do kompa odpusc bo musialbys mase czujnikow montowac i kabli ciagnac :P

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

hasan-beja

Post autor: hasan-beja » czw sty 01, 2009 16:28

Adamm pisze:hasan-beja, zamiast gazu powinienes uzywac wajchy do ssania ( z lewej strony kierownicy sie ja wyciaga)
witam ponownie:)

patrzyłem dokładnie, nie ma takiej wajchy koło kierownicy;P to jest diesel stary składak i może tego nei zamontowali:P

pozdr.

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » czw sty 01, 2009 16:44

hasan-beja pisze:i może tego nei zamontowali:P
całkiem możliwe

Ja mam taką linke w domu jakbyś jednak chciał mieć to jak należy zrobione to moge sprzedać :)
hasan-beja pisze:Wygląda to tak, żę po podgrzewaniu świec, po 1-3 rozruchach w sumie nic sie nie dzieje - coś tam z odgłosów wynika, że łapie, ale nie do końca. Zazwyczaj odpala po nocnym postoju (na dworzu) za czwartym podejściem, ale przy dodawaniu rytmicznym gazu.

TO normalne?
NIE
powinien zapalać od 1 przekręcenie rozrusznika !
jeśli akumulator dobry a podejrzewam ze tak skoro tyle kręcisz to proponuje wymienić świece żarowe (komplet)

Jak długo grzeją Ci sie świece ?? prąd dochodzi ? przekaźnik sprawny ?

co do komputera tp w dieslu golfie 2 nigdy ich nie było !!

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
Kontakt:

Post autor: Adamm » czw sty 01, 2009 21:20

hasan-beja, wiem ze to zwykly diesel, moj dziadek ma takiego samego mk2 1.6 D i ma ta wajhe, chociaz bez niej tez zapala

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

hasan-beja

Post autor: hasan-beja » czw sty 01, 2009 23:11

To_mas pisze: Ja mam taką linke w domu jakbyś jednak chciał mieć to jak należy zrobione to moge sprzedać :)
heh;) odezwę się , za kilka tygodni jak fundusze uzbieram.

Grzanie świec i ich czas to jest dla mnie zagadka - bo wygląda to tak, że jest taki przycisk pod kierownicą - ja go naduszam i w zależności od tego jak długo go trzyamm to tak długo trwa grzanie świec..:) jest to tak "złożone":)

tak też powiedział właściciel poprzedni;P

więc w związku z powyższym, ile czasu powinienem je grzać? Ja robię to 10 sekund;P

Świece wymienię napewno bo wyglądają na stare, podobnie jak filtr paliwa i powietrza.

Chodź dziś np. to odpalił za pierwsyzm mi razem... po 3 godzinnym postoju na mrozie. Także różnie bywa.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
prezes0420
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: prezes0420 » czw sty 01, 2009 23:47

Witam moim zdaniem 10 sekund grzania świec to raczej za mało u mnie grzeje ok 25 sekund rano zanim zgaśnie kontrolka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”