rozładowujący sie akumulator :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
rozładowujący sie akumulator :(
witam.jakis czas temu wymienilem akumulator w moim mk3. podlaczylem wzmaka i skrzynke i zaczely sie dziac problemy.pojechalem do elektryka z alternatorem,ladowanie bylo slabe,wyczyscil i juz bylo ok.ale akumulator dalej sie rozladowywal,ladowalem go i postal 2 dni i znowu nie chcial odpalic
wydaje mi sie ze to przez wzmacniacz...bo jak wyciagnalem bezpiecznik to jest ok. co moglem zle podlaczyc ze gdzies prad ucieka? pomocy.... pozdrawiam

- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: rozładowujący sie akumulator :(
Jak wyczaiłeś że to przez wzmacniacz to sprawdż amperomierzem ile ci żre prądu i zawieś go na wyłącznikuCichy2 pisze:witam.jakis czas temu wymienilem akumulator w moim mk3. podlaczylem wzmaka i skrzynke i zaczely sie dziac problemy.pojechalem do elektryka z alternatorem,ladowanie bylo slabe,wyczyscil i juz bylo ok.ale akumulator dalej sie rozladowywal,ladowalem go i postal 2 dni i znowu nie chcial odpalicwydaje mi sie ze to przez wzmacniacz...bo jak wyciagnalem bezpiecznik to jest ok. co moglem zle podlaczyc ze gdzies prad ucieka? pomocy.... pozdrawiam
Jak wzmacniacz żre ci dużo sztrumu to mimo tego że w czasie jazdy kontrolka ładowania gaśnie to AQ może być i tak niedoładowany i co jakiś czas musisz mu dolać z prostownika trochę-szczególnie w zimie

flat
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sluchac muzy to ja moge przy wylaczonej stacyjce
ale chodzi o to czemu mi sie rozladowuje akumulator jak jest wlozony bezpiecznik na + do wzmaka, jak go wyciagne to problem znika i normalnie odpala, nie slucham tez muzy przy wylaczonym silniku. z wlozonym bezpiecznikiem auto postoi dwa dni i nie moge odpalic, wyjme bezpiecznik i jest ok. to gdzie moge miec zwarcie? 

- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No właśnie podłącz wzmaka do kabla na którym + jest jak włączysz stacyjkę w położenie zapłon a jak wyłączysz to nie będzie napięcia i wzmak będzie wyłączony ale jak będziesz na postoju chciał słuchać muzy to będziesz musiał włączyć stacyjkęCichy2 pisze:sluchac muzy to ja moge przy wylaczonej stacyjceale chodzi o to czemu mi sie rozladowuje akumulator jak jest wlozony bezpiecznik na + do wzmaka, jak go wyciagne to problem znika i normalnie odpala, nie slucham tez muzy przy wylaczonym silniku. z wlozonym bezpiecznikiem auto postoi dwa dni i nie moge odpalic, wyjme bezpiecznik i jest ok. to gdzie moge miec zwarcie?

Sam wzmacniacz ci zwiera prawdopodobnie albo jest tak skonstruowany że chodzi cały czas i ciągnie prąd i to jest prawidłowe działanie .
flat
-
- Forum Master
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)