Po remoncie głowicy, przerywa itp.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po remoncie głowicy, przerywa itp.
Witam, robilem u znajomego głowice, przy mnie ustawiał wszytsko na znaki jak skłądał rozrzad i zaplon. Powiedzial mi ze narazie i tak nie bede mial max mocy bo raz ze musi sie tam wsyztsko elegancko ulożyć a dwa zebym przez pierwszy tysiac go nie przeciązał, tzn nie katował.
ALE, jest cos nie tak i to ostro...PO odpaleniu przełączam jak sie rozgrzeje na LPG, bo na PB sonda walnieta( ale ona nie ma tu nic do rzeczy) przed remontem na LPG smigal tak jak trzeba, mam lpg na blosie. Przejdzmy do sedna, samochod przy raptownym wcisniecu pedalu gazu, szarpie i słabo przyspiesza/dławi się, jak by jak by mial lewe powietrze albo zaplon przestawiony. Jak powoli wciskam gaz jest mniej ale tez jest do dupy. Nie da sie jeździc. A czasami jak puszcze go z obrotow na loz to potrafi zgasnac.
ALE, jest cos nie tak i to ostro...PO odpaleniu przełączam jak sie rozgrzeje na LPG, bo na PB sonda walnieta( ale ona nie ma tu nic do rzeczy) przed remontem na LPG smigal tak jak trzeba, mam lpg na blosie. Przejdzmy do sedna, samochod przy raptownym wcisniecu pedalu gazu, szarpie i słabo przyspiesza/dławi się, jak by jak by mial lewe powietrze albo zaplon przestawiony. Jak powoli wciskam gaz jest mniej ale tez jest do dupy. Nie da sie jeździc. A czasami jak puszcze go z obrotow na loz to potrafi zgasnac.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja zawsze kontroluje zapłon nawet po wymianie rorządu. Jak nie przekoczy o ząbek żadne kółko to pozostaje bez zmian.
chosen, moze jak był zdjęty pasek to na kółku od pompy oleju a zarazem od zapłonu się rozjechało na znaku. Przewaznie to znak na tym kole sie olewa bo potem sie ustawia i tak zapłon ale jesli Wy ani nie sprawdziliscie znaku na kolea ani przynajmniej jak wypada palec na apraracie po zalozeniu rorzadu to jest duze prawdopodobienstwo ze wam ucieklo kolko od zaplonu
chosen, moze jak był zdjęty pasek to na kółku od pompy oleju a zarazem od zapłonu się rozjechało na znaku. Przewaznie to znak na tym kole sie olewa bo potem sie ustawia i tak zapłon ale jesli Wy ani nie sprawdziliscie znaku na kolea ani przynajmniej jak wypada palec na apraracie po zalozeniu rorzadu to jest duze prawdopodobienstwo ze wam ucieklo kolko od zaplonu
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Na początku zrób tak jak kolega wyzej pisze + sprawdzenie rozrządu i jesli nie bierze lewego powietrza to może się to wydawac dziwne ale niezostały zrobione odpowiednio luzy zaworowe przy remoncie głowicy hydraulika ma pewną tolerancje dłogosc skoku pracy i wtedy nawet nowa hydraulika nie pomoże . A na wolnych obrotach pracuje równiutenko czy??? .
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no wlasnie moze wyfrezowano gniazda na tyle że nie domyka zaworu. Trzeba by też zbadać kompresję
[ Dodano: Sro Gru 31, 2008 17:38 ]
a w wydech moze strzelac też gdy zawór jest niedomknięty.
nie wiem jednak jakie dalsze obróbki pociąga za sobą frezowanie gnizad wiec się nie wypowiem.
[ Dodano: Sro Gru 31, 2008 17:38 ]
a w wydech moze strzelac też gdy zawór jest niedomknięty.
nie wiem jednak jakie dalsze obróbki pociąga za sobą frezowanie gnizad wiec się nie wypowiem.
Ostatnio zmieniony śr gru 31, 2008 18:36 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zgada się . Pomiar komprechy może cos podpowiedziec . Jesli będze słaba to trzeba wymienic gniazda zaworowe na nowe i odpowiednio to wymierzyc a to bardzo precyzyjna robota kto wymieniał już płytki w hydraulice oczywiscie nie VW to już wie jaka jest tam precyzja . Przefrezowanie gniazd jest nieodwracalne muszą byc nowe. Ale PAMIENTAJ sprawdz wsystko dokładnie przed sciąganiem głowicy . SIlnik pracuje równo na wolnych obrotach czy szarpie ??????????????????????
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zdadzam się na z toboą kolego
[ Dodano: 31 Gru 2008 18:34 ]
Zrób tak jak napisałes . dopiero bierz się za konkrety . Nie ma co sie cisnąc odrazu na głowice dlatego sprawdz wszystko .
[ Dodano: 31 Gru 2008 18:34 ]
Zrób tak jak napisałes . dopiero bierz się za konkrety . Nie ma co sie cisnąc odrazu na głowice dlatego sprawdz wszystko .
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 2009 14:00 przez Hans-Hans, łącznie zmieniany 1 raz.