problem z cisnieniem oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z cisnieniem oleju
Witam mam taki problem : mam golfa mk3 1.6 kat z wstawiona instalacja gazowa. Kilka dni ostatnio stał nie ruszany niegarażowany. Dzisiaj odpaliłem go i wywaliło mi olej przy (bagnecie) tak to sie chyba nazywa ta miarka do oleju. W tamtym roku zimą miałem dokładnie to samo i wtedy mechanik mi przeczyścił jakiś odparownik wymienił olej i tak do tej pory jeździłem bez problemów. Podejrzewam ze to znowu to samo tylko mój mechanik nie jest dostępny ja rozumiem ze nie bardzo mogę jeździć tym samochodem wiec może ktoś wie która to cześć trzeba odmrozić i wyczyścić jemu to zajęło całość bez wymiany oleju około 20 min wiec to pewnie je jest jakaś strasznie trudna rzecz tym bardziej ze pracuje w serwisie sprzętu drukującego i rozbieranie i składanie urządzeń nie sprawia mi problemu musze tylko wiedzieć co i gdzie mam zrobić. Jeżeli ktoś potrafi mi pomóc to bardzo proszę bo po nowym roku musze mieć sprawny samochód przynajmniej na tyle żeby spokojnie dojechać do jakiegoś fachowca.
no własnie tak mi to chodziło po głowie "odma" to juz raczej powinienem znaleźć w instrukcji jak to wyciagnąc. ale co mam wyciągnąc wszystko co sie tam znajduje np lód przedmuchac zamontowac dolac oleju i powinno chodzic czy jeszcze jest jakas procedura?
[ Dodano: 31 Gru 2008 13:59 ]
a moze był juz taki temat moze ktos moze linka podesłac bo mi cos wyszukiwarka na forum sie wiesza
[ Dodano: 31 Gru 2008 13:59 ]
a moze był juz taki temat moze ktos moze linka podesłac bo mi cos wyszukiwarka na forum sie wiesza
- Paweł Marek
- V.I.P.