mruganie świateł przy zamykaniu centralnego zamka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kasmi
Mały gagatek
Mały gagatek

mruganie świateł przy zamykaniu centralnego zamka

Post autor: kasmi » śr gru 31, 2008 01:07

Zapewne komuś z Was udało się podłączyć światła kierunków pod centralny zamek. Interesuje mnie pod co podpiąć kabelek odpowiedzialny za tą funkcję? Próbowałem już pod kostkę przekaźnika ale nie działa.

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » śr gru 31, 2008 01:44

Dwa pytania:
* ile jest kabelków ze sterownika (dwa czy jeden)
* gdzie ma Kolega ten sterownik?
W razie jednego kabla konieczne jest zastosowanie diod 50V/5 lub 7 A i zamontowanie w/g rysunku.
Do kierunkowskazów w bagażniku jest najłatwiej się dołączyć, na lampach tylnych znajdujemy wymienione na rysunku kolory i w nie się wpinamy.
W okolicy skrzynki jest trudniej ale możliwe: po odchyleniu skrzynki, od strony kabli w zaznaczonych miejscach odszukujemy znów czarno-zielony i czarno-biały kabelek.
Można też na kolumnie kierowniczej, we wtyku do przełącznika kierunkowskazów, też można odszukać te przewody.

Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony śr gru 31, 2008 02:37 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.

Przemek
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Przemek » śr gru 31, 2008 09:34

Proponuje poszukać 2 kabelków do kierunkowskazów co idą do manetki i sprawa załatwiona ja tak zrobiłem i gra a bym zapomniał jeśli masz tylko jedej kabelek do kierunkowskazów to jak ugóry kolega dał foto musisz dać dwie djody one sie nazywają zenera odpowiadające za to żeby napięcie szło w jedną stronę na nich masz zaznaczony kierunek pozdro

LEŚNY PRZYTULAS

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » śr gru 31, 2008 10:00

Nie żadne zenera, tylko prostownicze i nie djody, tylko diody.

- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » śr gru 31, 2008 13:29

No właśnie: żadne diody Zenera, one służą do zupełnie innych celów (stabilizacja napięcia w układach zasilających). "Normalne" diody, tanie i łatwe do kupienia w sklepie elektronicznym.
Podpowiem jeszcze że by dobrze trafić kabelek od migaczy - przed dołączeniem się ze sterownikiem do wypatrzonego kabla, proponuję się jeszcze upewnić że to naprawdę "ten nasz" by potem nie odpinać i szukać na nowo. Najlepiej jest to zrobić oczywiście kontrolną żaróweczką, podpinając ją do wybranego przewodu i włączając kierunkowskaz: ma migać.

Przemek
Kontakt:

Post autor: Przemek » sob sty 03, 2009 20:19

sorry pomyliłem się :blush: :blush:

LEŚNY PRZYTULAS

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”