dym spod wtrysku

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

jacekm74
Nowicjusz
Nowicjusz

dym spod wtrysku

Post autor: jacekm74 » pn gru 29, 2008 21:54

witam mam problem dymi mi sie spod wtrysku czy jest tam jakas uszczelka co zrobic

[ Dodano: 29 Gru 2008 20:58 ]
zapomnialem dodac jest to golf 4 sdi

Awatar użytkownika
mariusz75
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: mariusz75 » pn gru 29, 2008 22:49

Obrazek

Element nr 4 to miedziana podkładka pod wtryskiwacz, ale gdyby tamtędy uchodziły Ci spaliny to towarzyszyłyby temu bardzo głośne odgłosy pracy silnika. Po prostu pufały by tamtędy spaliny niemiłosiernie hałasując.

Moim zdaniem to sprawdź czy w zagłębienie w głowicy silnika gdzie jest przykręcony jest wtryskiwacz nie dostał się olej lub jakiś inny tłusty płyn (może cieknie tam ropa z przelewu na wtryskach) i to właśnie to po rozgrzaniu silnika się smaży i dymi.
Ostatnio zmieniony pn gru 29, 2008 22:51 przez mariusz75, łącznie zmieniany 1 raz.

DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE

Awatar użytkownika
Ceglarz
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Ceglarz » wt gru 30, 2008 00:07

Jeśli ewidentnie "sapie" to jest to mocno słyszalne, ale wtedy dymienie jest praktycznie zerowe, chyba że Ci któryś wężyk przelewowy przecieka i ropa pod wpływem temperatury paruje tworząc mgiełkę. Co o sapania spod wtrysku, jeśli będziesz się za to zabierał to oprócz nowej podkładki wyczyść dokładnie gniazdo wtrysku w głowicy ze wszelkiej sadzy, nagaru. i Dokręć to, ale z głową, żeby gwintów nie przeciągnąć.

Mówi rdza do rdzy: POLONEZA czas zacząć... [img]http://foolstown.com/sm/ura1.gif[/img]

jacekm74
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jacekm74 » wt gru 30, 2008 20:38

dzieki serdeczne za odpowiedz to raczej cos sie tam dostaje pewnie ropa bo dym powoli leci bez cisnienia pozdrawiam

[ Dodano: 02 Sty 2009 16:12 ]
mam tylko jedno pytanie ten werzyk przelewowy kupoje sie z metra czy sa specjalne do golfa cz trzeba cos dobrac

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”