ALARM - podłączenie 3 kabelków. Jak?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ALARM - podłączenie 3 kabelków. Jak?
Witam. Nie wiem gdzie podłączyć trzy kabelki zaznaczone na czerwono. Może mi je ktoś dociągnąć w odpowiednie miejsca. Pozdrawiam
syrena:
- niebieski
- biały
czujka ultradźwiękowa
- wyzwalanie 0v
syrena:
- niebieski
- biały
czujka ultradźwiękowa
- wyzwalanie 0v
- hellweaver
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja bym podłączył to w następujący sposób, ale niech wypowiedzą się spece od elektryki samochodowej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony sob gru 03, 2005 13:13 przez hellweaver, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://imageshack.us][img]http://img160.imageshack.us/img160/4043/img6ga.jpg[/img][/url]
bialy do bialego, niebiski do niebieskiego, ale...hellweaver pisze:Ja bym podłączył to w następujący sposób, ale niech wypowiedzą się spece od elektryki samochodowej
syrena ma byc sterowana z alarmu a nie z czujnikow, czujniki podaja sygnal do alarmu i alarm u.r.u.c.h.a.m.i.a syrene, syrena z wlasnym zasilaniem moze byc sterowana za pomoca podnanego plusa dwanascie wolt lub za pomoca masy,
a jesli ktos nie podlacz czujnikow to gdzie ma podlaczyc syrene......
- hellweaver
- Mały gagatek
- Kontakt:
Najłatwiej podłącza się autoalarm mając schemat, autoalarm oraz samochód przed nosem.. faktycznie musiało mi umknąć wyjście oznaczone "syrena" , Oczywiste, że wypadałoby podłączyć "brązowe" wyjście z niebieskim od syrenyokulik pisze:bialy do bialego, niebiski do niebieskiego, ale...hellweaver pisze:Ja bym podłączył to w następujący sposób, ale niech wypowiedzą się spece od elektryki samochodowej
syrena ma byc sterowana z alarmu a nie z czujnikow, czujniki podaja sygnal do alarmu i alarm u.r.u.c.h.a.m.i.a syrene, syrena z wlasnym zasilaniem moze byc sterowana za pomoca podnanego plusa dwanascie wolt lub za pomoca masy,
a jesli ktos nie podlacz czujnikow to gdzie ma podlaczyc syrene......
[url=http://imageshack.us][img]http://img160.imageshack.us/img160/4043/img6ga.jpg[/img][/url]
Alarmy w większości sterują syrena plusem. Syreny maja zawsze wyzwalanie i plusem i minusem. Niebieski z syreny to wyzwalanie minusowe więc zostawiamy je luźne. Biały z syreny trzeba dołączyć do centralki alarmu do wyjścia syrena. Ultradzwieki można podłaczyc do kabla niebieskiego z wyjścia na czujnik wstrzasowy i bedzie gitara. Powodzenia.
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zgadza siemisza_m pisze:Alarmy w większości sterują syrena plusem. Syreny maja zawsze wyzwalanie i plusem i minusem. Niebieski z syreny to wyzwalanie minusowe więc zostawiamy je luźne. Biały z syreny trzeba dołączyć do centralki alarmu do wyjścia syrena. Ultradzwieki można podłaczyc do kabla niebieskiego z wyjścia na czujnik wstrzasowy i bedzie gitara. Powodzenia.
Syreny mają wyzwalanie plusem i minusem ale nie zawsze jak mają własne zasilanie tylko.
Jak nie masz w alarmie funkcji prealarmu a masz czujkę wstrząsową to możesz do syreny podąć sygnał pre przez przekażnik na wyzwalanie minusem .
Niezły efekt daje też mikrofala podłaczona minusem do syrenki .
pozdro flat
misza_m pisze:Alarmy w większości sterują syrena plusem. Syreny maja zawsze wyzwalanie i plusem i minusem. Niebieski z syreny to wyzwalanie minusowe więc zostawiamy je luźne. Biały z syreny trzeba dołączyć do centralki alarmu do wyjścia syrena. Ultradzwieki można podłaczyc do kabla niebieskiego z wyjścia na czujnik wstrzasowy i bedzie gitara. Powodzenia.
no przeciez to narysowalem na schemacie
ja proponuje jeszcze podlaczyc diody tak jak na schemacie, ale.............
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Bzdurahellweaver pisze:Ja bym podłączył to w następujący sposób, ale niech wypowiedzą się spece od elektryki samochodowej
Tak zrób. Ze schematu wynika że to magicar a przed godziną zakończyłem montaż tego w passacie a zawsze podłączam dokładnie tak jak jest to powyżej opisane.misza_m pisze:Alarmy w większości sterują syrena plusem. Syreny maja zawsze wyzwalanie i plusem i minusem. Niebieski z syreny to wyzwalanie minusowe więc zostawiamy je luźne. Biały z syreny trzeba dołączyć do centralki alarmu do wyjścia syrena. Ultradzwieki można podłaczyc do kabla niebieskiego z wyjścia na czujnik wstrzasowy i bedzie gitara. Powodzenia.
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................