Problem z elektr. szybami.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z elektr. szybami.
Witam mam bore 1,9 tdi kombi i mam problem z elektrycznymi szybami. Po zamknięciu auta pilotem od alarmu i powrocie do auta po jakimś czasie np. po zakupach, okazuje sie że wszystkie szyby są otwarte na maxa. Niewiem jak sie za to zabrać. Czy to może być wina alarmu czy czegoś innego?? Spotkał sie ktoś kiedyś z czymś takim/??
witam, ten problem dotyczy glownie mk5 ale widzialem ostatnio w pracy jak robilem mk4 ze teraz tez dali opcje przeprogramowania sterownika od funkcji komfortowych ( convenience ) problem polegal na tym ze kodowanie jednostki bylo zle i szybki sie otwieraly samoistnie, pozniej jeszcze zmienili czas po jakim szyby zaczynaja sie opuszczac z pilota z 2sekund na 5, w mk5 mam grdzies zapisane ktory bit zmienic w kodowaniu niestety w mk4 nie wiem, wybierz sie do serwisu powiedz ze masz taki problem i niech przekoduja ci komputertrwa to 5 minut i jest wina fabryczna wiec nie powinni cie zbyt duzo kasowac jesli wogole,