Odpalam na benzynie silnik od razu wskakuje na 2,5 tysiaca i tak trzyma bez wzgledu na to czy przelacze na gaz czy nie.
Po jakby rozgrzaniu sie silnika do tego pola w ktorym na temperaturze silnika jest diodka dokladnie w jej centralnym miejscu silniczek pyrka na tysiaczku bardzo slicznie, ale problem wraca z nienacka.
Po prostu powiedzmy przed 5 minutami jechalem i autko nagrzane smigalo juz ponad pol godzinki jade sobie ze spokojem 60 na godzine przychodzi do skrzyzowania gdzie musze zwolnic puszczam gaz a tu nagle zatrzymuje sie na 2,5 tysiaca :////// !
Cholera nie wiem co robic
Dodam, ze jezdze na benzynie nie przelaczajac w ogole na gaz.
Wysokie obroty - benzyna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wysokie obroty - benzyna
Ostatnio zmieniony sob gru 27, 2008 12:09 przez pancur0, łącznie zmieniany 1 raz.
-
albert1973
- Użytkownik

- Kontakt:
to jest rok 84
silnik 1.8 gaznikowy
gaz I generacji...
silnik 1.8 gaznikowy
gaz I generacji...
Ostatnio zmieniony sob gru 27, 2008 11:22 przez pancur0, łącznie zmieniany 1 raz.
-
albert1973
- Użytkownik

- Kontakt:
co za dziwny zbieg okolicznosci -na benzynie mam cos podobnego tez mi wchodzi na 2 tys obr ale ja przelaczam na gaz i na gazie jest ok co do obr na benzynie to mnie to troszke wnerwia ale jakos uspakajam sie jak jade na gazie -zastanawialem sie czy to przypadkiem automatyczne ssanie ale ono ma sie wylaczac pod wplywem temperatuty-mi sie nie wylacza -u ciebie te obr. spadaja i ponownie sie wkreca -poczekam razem z toba na dobra podpowiedz od kolegow z forum
przydalaby sie jakas pomoc.
Ja mam na bloku silnika jakies oznaczenie WWO.
teraz udalo mi sie odpalic i lekko na tysiaczku sie trzymal jechalem jakies 15 km i znowu sie zawiesil poczym go wrzucilem na luz pochodzil na obrotach blisko 3 tysiace i spadl spowrotem na tysiaca po jakichs 20 sekundach...
Nie wiem co go boli:(
[ Dodano: 27 Gru 2008 14:11 ]
Odlaczylem wezyk od wyprzedzenia zaplonu.
Moze to byc rozwiazaniem ?
Bo narazie sie nie zawiesil
[ Dodano: 27 Gru 2008 14:43 ]
I jeszcze jedna rzecz...
Jak trzyma te wysokie obroty i probuje zgasic silnik to niby zgasnie, ale jeszcze tak jakby sie dusi jakby do konca nie zgasl
Ja mam na bloku silnika jakies oznaczenie WWO.
teraz udalo mi sie odpalic i lekko na tysiaczku sie trzymal jechalem jakies 15 km i znowu sie zawiesil poczym go wrzucilem na luz pochodzil na obrotach blisko 3 tysiace i spadl spowrotem na tysiaca po jakichs 20 sekundach...
Nie wiem co go boli:(
[ Dodano: 27 Gru 2008 14:11 ]
Odlaczylem wezyk od wyprzedzenia zaplonu.
Moze to byc rozwiazaniem ?
Bo narazie sie nie zawiesil
[ Dodano: 27 Gru 2008 14:43 ]
I jeszcze jedna rzecz...
Jak trzyma te wysokie obroty i probuje zgasic silnik to niby zgasnie, ale jeszcze tak jakby sie dusi jakby do konca nie zgasl
Ostatnio zmieniony sob gru 27, 2008 14:46 przez pancur0, łącznie zmieniany 1 raz.