Problem z elektr. szybami.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

artur_251
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z elektr. szybami.

Post autor: artur_251 » pt gru 26, 2008 19:30

Witam mam bore 1,9 tdi kombi i mam problem z elektrycznymi szybami. Po zamknięciu auta pilotem od alarmu i powrocie do auta po jakimś czasie np. po zakupach, okazuje sie że wszystkie szyby są otwarte na maxa. Niewiem jak sie za to zabrać. Czy to może być wina alarmu czy czegoś innego?? Spotkał sie ktoś kiedyś z czymś takim/??

zimowisko
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: zimowisko » sob gru 27, 2008 01:20

witam, ten problem dotyczy glownie mk5 ale widzialem ostatnio w pracy jak robilem mk4 ze teraz tez dali opcje przeprogramowania sterownika od funkcji komfortowych ( convenience ) problem polegal na tym ze kodowanie jednostki bylo zle i szybki sie otwieraly samoistnie, pozniej jeszcze zmienili czas po jakim szyby zaczynaja sie opuszczac z pilota z 2sekund na 5, w mk5 mam grdzies zapisane ktory bit zmienic w kodowaniu niestety w mk4 nie wiem, wybierz sie do serwisu powiedz ze masz taki problem i niech przekoduja ci komputertrwa to 5 minut i jest wina fabryczna wiec nie powinni cie zbyt duzo kasowac jesli wogole,

artur_251
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: artur_251 » sob gru 27, 2008 01:30

Oki w poniedziałek albo we wtorek podjade do serwisu napisze co tam zrobią. Zgóry dzięki wielkie. Pozdro. Artur.

Awatar użytkownika
Sztomel
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Sztomel » sob gru 27, 2008 14:22

artur_251 pisze:Spotkał sie ktoś kiedyś z czymś takim/??
osobiście miałem taki problem z tym, że u mnie dodatkowo były otwarte wszystkie drzwi z centralnego zamka - wina popękanych lutów wewnątrz zamka w drzwiach kierowcy na pinach 2, 4 oraz 6.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”