Gdzie jest oznaczenie silnika w VW mam chyba 1,6 lub 1,8
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gdzie jest oznaczenie silnika w VW mam chyba 1,6 lub 1,8
Nie wiem jaki to silnik gdzie tego szukac i jak to mam sprawdzic zeby byc pewny na 100% wiem ze sie da to sprawdzic ale w ktorym miejscu one sa to nie wiem.
np :polecam 1 dwie litery nr silnikacieslar21 pisze:sprawdzic zeby byc pewny na 100% wiem ze sie da to sprawdzic ale w ktorym miejscu one sa to nie wiem.
[ Dodano: 26 Gru 2008 17:57 ]
podaj cały numer silnika?
Ostatnio zmieniony pt gru 26, 2008 18:56 przez vision, łącznie zmieniany 1 raz.
W dowodzie mam inny silnik 1,1 a w aucie inny i z silnika nie wiem w ktorym miejscu to sie sprawdzavision pisze:np :polecam 1 dwie litery nr silnikacieslar21 pisze:sprawdzic zeby byc pewny na 100% wiem ze sie da to sprawdzic ale w ktorym miejscu one sa to nie wiem.
[ Dodano: 26 Gru 2008 17:57 ]
podaj cały numer silnika?
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
cieslar21, daj foto silnika
na bloku miedzy 3cia a 4tą świecą zaplonową masz takie płaskie (spalnowane) miejsce i tam jest nr wybity, dwa bądź 3 pierwsze znak ito symbol silnikacieslar21 pisze:w ktorym miejscu to sie sprawdza
Ostatnio zmieniony pt gru 26, 2008 19:16 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
cieslar21 na tej stronie masz opis modeli Golfów, klikasz sobie pod Mk1 na napis "Motoren" i najpierw są silniki benzynowe a na końcu silniki diesla i pod każdym silnikiem masz opis jego danych technicznych, dodatkowo masz również inne opcje poza rodzajami silników na tej stronie : http://www.doppel-wobber.de/wbb2/jgs_portal.php?id=119