Cześć wam,
wczoraj od mojego mechanika usłyszałem kiepską wiadomość-poszła mi uszczelka pod głowicą, trzeba wymienić. Mam nadzieję że głowica jest cała.
Pytanie: uszczelki jakiej firmy polecacie, co jeszcze trzeba wymienić przy tym i w jakiej kwocie mogę się zmieścić. Wiem że planowanie głowicy szarpnie mnie 120 zeta.
Szykuję się na wydatek 400-500 zł.
Proszę o jakieś rady, wskazówki.
Dzięki i pozdrawiam
wyrok od mojego mechanika-uszczelka pod głowicą mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: wyrok od mojego mechanika-uszczelka pod głowicą mk3
A jak on to stwierdził że uszczelka do wymiany? Jakie objawy były? Jeszcze kilka dni temu też podejrzewałem u siebie uszczelkę, bo mi płyn chłodniczy raptownie uciekał. Ale dzisiaj sie "ucieszyłem" że to tylko pompa wody sobie kapietomom pisze:Cześć wam,
wczoraj od mojego mechanika usłyszałem kiepską wiadomość-poszła mi uszczelka pod głowicą, trzeba wymienić. Mam nadzieję że głowica jest cała.
Pytanie: uszczelki jakiej firmy polecacie, co jeszcze trzeba wymienić przy tym i w jakiej kwocie mogę się zmieścić. Wiem że planowanie głowicy szarpnie mnie 120 zeta.
Szykuję się na wydatek 400-500 zł.
Proszę o jakieś rady, wskazówki.
Dzięki i pozdrawiam
Volkswagen - da weiss man, was man hat.
- problem z ogrzewaniem - czasami nie leci ciepłe powietrze pomimo nagrzanego silnika
- po odkręceniu korka od zbiornika wyrównawczego słychać głośne syknięcie i wylatuje płyn
- ślady po wyrzucanym płynie przez zawrek z boku zbiornika
Poza tym mechanik znajomy, nie naciąga mnie na niepotrzebną robotę
- napuchnięte węże od chłodnicy,
- problem z ogrzewaniem - czasami nie leci ciepłe powietrze pomimo nagrzanego silnika
- po odkręceniu korka od zbiornika wyrównawczego słychać głośne syknięcie i wylatuje płyn
- ślady po wyrzucanym płynie przez zawrek z boku zbiornika
Poza tym mechanik znajomy, nie naciąga mnie na niepotrzebną robotę
Planowanie głowicy 120pln??? To zdecydowanie za dużo. Średnio powinieneś zapłacić nie więcej niż 50 pln. Ja jestem własnie w trakcie takiej wymiany i z tego co jestem zorientowany do uszczelki pod głowice muszę dodać
-uszczelke pod pokrywe zaworów
-uszczelki pod kolektory
... i to z reguły tyle co jest niezbędne, czasem w trakcie rodzi sie jeszcze jakiś problem, ale to żadkość
400-500 pln to troche za dużo. Powinno Ci wystarczyć 200 pln z planowaniem + robocizna
-uszczelke pod pokrywe zaworów
-uszczelki pod kolektory
... i to z reguły tyle co jest niezbędne, czasem w trakcie rodzi sie jeszcze jakiś problem, ale to żadkość
400-500 pln to troche za dużo. Powinno Ci wystarczyć 200 pln z planowaniem + robocizna