Pytanie o KNOCK SENSOR
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Direct
- Ma gadane
- Kontakt:
Pytanie o KNOCK SENSOR
Witam ....
Mam pytanie czy do mojego DIGI II podejdzie knock sensor z Golfa mk3 ABF .... wiem że wtyczki są inne ale mi chodzi o kwestie parametrów.
dzięki za odpowiedź
Mam pytanie czy do mojego DIGI II podejdzie knock sensor z Golfa mk3 ABF .... wiem że wtyczki są inne ale mi chodzi o kwestie parametrów.
dzięki za odpowiedź
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
hmm nie potrafie zinterpretować tych różnic ale najwyraźniej jakieś są
z abfa
z digi 2 z PFa
L czyli długość przewodu można pominąć
[ Dodano: Nie Gru 21, 2008 00:34 ]
z abfa
z digi 2 z PFa
L czyli długość przewodu można pominąć
[ Dodano: Nie Gru 21, 2008 00:34 ]
wtyczki są te same :pDirect pisze:wtyczki są inne
Ostatnio zmieniony ndz gru 21, 2008 01:00 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
Na dodatek na foto ten z abfa to siemens, a ten z pfa to bosch. Do PFa pasuje czujnik o numerze 054 905 377 z niebieską wtyczką, taki jak Ci wysłałem foto. Te z Abfa mają numer 037 905 377.
Ostatnio zmieniony ndz gru 21, 2008 13:56 przez wachelo, łącznie zmieniany 2 razy.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no akurat te na foto to oba firmy FACET, czy 2mV/g robią rożnićę nie wiem. Na pewno wie to GTO ale nie wiem czy zechce powiedzieć. Myślę że jak poprosisz na priw i my napiszesz jakie są różnice to powie.wachelo pisze:Na dodatek na foto ten z abfa to siemens, a ten z pfa to bosch
[ Dodano: Nie Gru 21, 2008 14:10 ]
nie sugerujcie się teżkolorem wtyczek w zamiennikach bo do PFa stukowiec FACET raz ma czarną a raz zieloną wtyczkę. Wtyczki we wszystkich stukowcach jakie spotkałem z grypy VAG mają takie same wtyczki. Mowie np o stukowcy z 2e i stukowcu z PF. A patrząc na foto mogę z duzym prawdopodonienstwem stwierdzic ze i ta z ABF jest taka sama. Pozostaje kwestia schematu wewnętrzenego samego czujnika i tej wartości różniącej sięo 2mV/g.
Ostatnio zmieniony ndz gru 21, 2008 15:11 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
Skoro to zamiennik FACET, to ok. W każdym razie w przypadku oryginalnych, to kształt pierwszego to siemens, a drugiego bosch. Mam nawet oba teraz przed sobą. W oryginałach kolor wtyczki oznaczał długość kabla. A jej kształt jest zawsze taki sam. Były białe, brązowe, czarne, niebieskie i zielone.
Ostatnio zmieniony ndz gru 21, 2008 17:15 przez wachelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten z PF jest minimalnie czulszy, ale według można śmiało zastąpić go tym z ABF. W końcu to nic innego jak mikrofon piezo a ta czułość różniąca się o kilka procent nie powinna odgywać żadnej roli.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.