zimny kopci na biało niebieski kolor ciepły ciężko pali

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
JABcok20
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

zimny kopci na biało niebieski kolor ciepły ciężko pali

Post autor: JABcok20 » śr gru 24, 2008 17:01

witam.
myślę że to pierścionki.
ustawiłem kąt wtrysku. samochodzik dość żwawy.
1. jak jest ciepły, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu od razu pali cacy ale jak postoi z 3-5 minut pali gorzej ( krecic z 4 razy chyba że na przyśpieszaczu to lepiej)

2. jak zimny kopci na biało niebiesko (4minuty) potem sie uspokaja i kopci na czarno niebiesko( mam icka i są opary oleju w dolocie).

3. czy spróbować jeszcze przyśpieszyć lekko kąt wtrysku. czy biały dym może być przyczyną czegoś innego( olej, wtryski czy cus??)

aha i to dopalanie po 5 minutach gdy ciepły stasznie to denerwujace( paliwo sie nie cofa a poza tym po wyciagieciu przyśpieszacza pali spoko)

4. i ten przyśpieszacz czy on daje wieksza dawke paliwa i z tym sie wiaze szybszy kąt wtrysku.
bo nie wiem czy dobrze rozumiem gdy zmniejsze i zwieksze dawke zmienia sie kąt wtrysku??????

arwam

Post autor: arwam » pt gru 26, 2008 13:30

kąt wtrysku (za późny), uszkodzone świece żarowe, lub lejące wtryskiwacze.

[ Dodano: 26 Gru 2008 12:35 ]
przyspieszacz jak sama nazwawskazuje że tylko przyspiesza kąt wtrysku i ewentualnie w zależności od pompy (wersji) może zwiększać obroty biegu jałowego.
Radzę szczególną uwagę zwrócić na kąt wtrysku oraz na wtryskiwacze.

Awatar użytkownika
JABcok20
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: JABcok20 » pt gru 26, 2008 13:49

thx. po świętach przyśpiesze nieznacznie kąt wtrysku i dam do sprawdzenia wtryskiwacze. pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”