Szarpie podczas jazdy oraz drga karoseria:)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Szarpie podczas jazdy oraz drga karoseria:)
A przy ruszaniu potrafi szarpnąć im wyższe obroty tym mniejsze szarpnięcia , przy odejmowaniu gazu zwłaszcza na 1 i 2 tez szarpie (skacze)
Na koniec od czasu do czasu drga karoseria na wolnych obrotach
obroty jak wryte na 900 sprzęgło nowe przed wymiana nie wiem jak było bo był automat!
jak na razie jedyny plus manuala to to ze spalanie spadło!
Na koniec od czasu do czasu drga karoseria na wolnych obrotach
obroty jak wryte na 900 sprzęgło nowe przed wymiana nie wiem jak było bo był automat!
jak na razie jedyny plus manuala to to ze spalanie spadło!
Ostatnio zmieniony śr gru 24, 2008 16:38 przez raf1al, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no spokoTo_mas pisze:poduszki pod silnikiem i skrzynią sprawdź
a jakieś inne objawy szarpania podczas jazdy mogą być?
Ostatnio zmieniony śr gru 24, 2008 16:43 przez raf1al, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
Nie chcę się tu wymądrzać bo jak na razie tylko kilka RPków przeszło przez moje łapki i to w bardzo krótkim okresie czasu ale kolega napisał że "obroty równe na 900" Tak się składa, że każdy prawidłowo wyregulowany RPek delikatnie reguluje obroty według "wskazań sondy"o czym mówią nawet instrukcje serwisowe...Mało który też nie drga żeby delikatnych wibracji pracy silnika nie było czuć np na fotelu (minimalnie) dlatego drganie jako samo zjawisko jest ciężkim zjawiskiem do porad. Pojecie to jest względne. Kiedy przesiadam się z seata BBY gdzie na wolnych nie wiadomo czy silnik chodzi czy nie do starego RPka to przeżywam szok ale gdy przejadę 500 kilometrów 1.9 D wówczas w RPku czuję się jak w super limuzynie.
Wracając do tematu jeśli chodzi o te drgania proponowałbym dokładnie sprawdzić ustawienia TPS, Zapłon i śrubka na ramieniu przepustnicy...
A teraz tak sobie czytam jeszcze raz ten post i jestem przekonany że winę ponoszą poduszki...przecież wymieniano skrzynię, może źle je spasowano lub podłożono twardawy zamiennik...no różnie...
A tak w ogóle ten początek potraktujcie jako taki mało wartościowy świąteczny wywód.
WSZYSTKIM VWmaniakom WESOŁYCH ŚWIĄT
Wracając do tematu jeśli chodzi o te drgania proponowałbym dokładnie sprawdzić ustawienia TPS, Zapłon i śrubka na ramieniu przepustnicy...
A teraz tak sobie czytam jeszcze raz ten post i jestem przekonany że winę ponoszą poduszki...przecież wymieniano skrzynię, może źle je spasowano lub podłożono twardawy zamiennik...no różnie...
A tak w ogóle ten początek potraktujcie jako taki mało wartościowy świąteczny wywód.
WSZYSTKIM VWmaniakom WESOŁYCH ŚWIĄT
Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2008 01:40 przez Jacenty85, łącznie zmieniany 1 raz.