zamarznięty centralny zamek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zamarznięty centralny zamek
mam taki problem ze od kilku dni wsiadam z rana przez drzwi od pasażera smiesznia to wygląda i jest uciązliwe,co można poradzić na zamarzające zamki,ew gdzie trzeba pskinąć żeby nie zamarzały,bo odmrażacz w dziurke od klucza nie pomógł,a z tyłu nie mam dziurki od klucza!Pomóżcie!
-
- Ma gadane
Ja z reguły przez szereg lat robiłem następująco:
Wstrzykiwałem strzykawką i igłą olej silnikowy 15W/40 do zamków i klamek. Nie miałem z tym nigdy problemów (odpukać).
A jeśli już zamarzło - wstaw autko do garażu, a następnie powciskaj wszędzie trochę oleju.
A do uszczelek jest taki środek w sprayu - za 7zł. Działa OK i nie zostawia śladów na ubraniu jak zwykła wazelina
Wstrzykiwałem strzykawką i igłą olej silnikowy 15W/40 do zamków i klamek. Nie miałem z tym nigdy problemów (odpukać).
A jeśli już zamarzło - wstaw autko do garażu, a następnie powciskaj wszędzie trochę oleju.
A do uszczelek jest taki środek w sprayu - za 7zł. Działa OK i nie zostawia śladów na ubraniu jak zwykła wazelina
-
- Ma gadane
-
- Forum Master
Ha ha ha .Mój kolega w 3 miał to samo i męczył mnie dłłłługo aż zrobiliśmy.Więc proszę Was zamarza jakaś zapadka w zamku.Jakaś bo niewytłumaczę poprostu trzeba wyjąc zamek ze środka drzwi , pięknie umyć w benzynce potem wysuszyć na kaloryferze i przesmarować tylko tam gdzie trzeba czyli w miejscach ruchomych i współpracujących bezpośrednio ze sobą.Wtedy będzie GIT .Pozdrawiam :pub:Sprawdzono parę razy
jak juz bedziesz wyjmowal zamczysko to sprawdz czy Ci nigdzie woda przez szparke przy szybce nie kapie bo tak ci bedzie zawsze zamarzal. jak wysuszysz to sprobuj z olejem. nie wiem cz y wd pomoze pewnie na krotko tak bo wode wypiera ale olej to chyba na 90% pomoze. kombinuj. wazne ze jezdzisz a ze wsiadasz od str. pasazera. Ciesz sie ze przez bagaznik nie musisz wsiadac pzdr
-
- Mały gagatek
- Kontakt: