[MK2] Jakie przewody wys. napiecia?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
krystian
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[MK2] Jakie przewody wys. napiecia?

Post autor: krystian » czw gru 01, 2005 17:25

Jakie przewody wysokiego napiecia polecacie? Oczywiscie niedrogie jakies aby w miare pochodzily ... mam MK2 1.3 + LPG wiec jakies aby z LPG dobrze wspolgraly... czy wymienic odrazu ta kopolke z palcem czy jak sie to fachowo nazywa i ile kosztuje?

Bo jak odpale silnik z rana i chwile pochodzi to po jakies 1-2min zaczyna tak chodzic lekko jak traktor ... moim zdaniem to przewody ... bylem u mechanika i nic nie wykazalo, ze cos jest zepsute, tez mysli, ze to przewody.

Jeszcze zapomnialem dodac, ze swiece mam nowe NGK

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » czw gru 01, 2005 17:38

Kup zwykłe przewody bo nawet te drogie mogą paść. Lepiej wymienić dwa razy w roku i mieć spokój. Kopułke i palec też zmień. Polecam inter motor.

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » czw gru 01, 2005 19:17

Mam kable sentecha i uważam, że są ok. Do tego świece NGK i jest miodzio

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » czw gru 01, 2005 19:31

W passacie mam świece NGK, w golfie polskie iskry (24 zł/kpl, jednoelektrodowe, wersja "gaz"). Oba rodzaje są spoko, w golfie był straszny bajzel z motorem, przebicia na przewodach WN, spalona uszczelka pod głowicą, a na iskrach żadnych śladów nieprawidłowego spalania, nalot taki, jakby wszystko było ok, świece pracowały jak trzeba.
Po założeniu iskier kable (taniutkie Sentechy, które w pierwszym momencie spisałem na straty) zostały umyte w denaturacie, i jest spox, skończyły się przebicia.

W passacie też teraz założę Iskry, ale z 3 elektrodami. Wcześniej 200 tysia latałem na iskrach innymi autami i nigdy nie padła świeca. Chociaż sam uważam za najlepsze NGK i Beru, mam ochotę na taki eksperyment. Napiszę jakie rezultaty.

Z kablami są 2 szkoły: albo droższe (NGK, BERU) za ok. 190-200 zł, albo zupełnie tanie, jak pisze TAZ, regularnie zmieniane. Te droższe jest sens zakładać wtedy, gdy auto non stop stoi pod chmurką, lepiej znoszą wilgoć.

MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » pt gru 02, 2005 02:46

tez jezdze na iskrach trzyelektrodowych takich jakie dedykowane sa do RP i je polecm. Kompelt 45 zł.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”