brak iskry na swiecach (nagle)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
podmień cewkę. Jeśli nadal nie będzie iskry to Halla. Innej opcji nie przewiduje.Shogun1985 pisze:jesli dobrze sprawdzałem to z aparatu nie idzie iskra,podpiałem scwiece pod ten srodkowy kabel w aparacie i nie było iskry
I sprawdź jeszcze czy po przekręceniu stacyjki dochodzi do niej prąd, oraz sprawdź uzwojenia
wg katalogu IC cewki sa takie same
Ostatnio zmieniony sob gru 20, 2008 18:10 przez rysiektr, łącznie zmieniany 1 raz.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
jakies wskazowki jak to konkretnie sprawedzic??rysiektr pisze:I sprawdź jeszcze czy po przekręceniu stacyjki dochodzi do niej prąd, oraz sprawdź uzwojenia
[ Dodano: 20 Gru 2008 17:29 ]
bezpieczniki sa ok pisałem juz,a jak sprawdzic czy ten prąd dochodzi?? miernika nie mamhezek pisze:jeszcze sprawdź czy dochodzi prąd po przekręceniu kluczyka jak jest to cewka padła jak niema szukamy dalej a bezpieczniki posprawdzane??
Ostatnio zmieniony sob gru 20, 2008 18:26 przez Shogun1985, łącznie zmieniany 1 raz.
Może to też być czujnik położenia wału (jeśli źle napisałem proszę poprawić), nie tylko cewka. Przynajmnie kumpel miał taką diagnozę...
Ostatnio zmieniony ndz gru 21, 2008 13:48 przez TOMMy_VW, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
A pisalem
skoro podmieniales cewke i nadal lipa a czujnik halla okaze sie byc sprawny to czujnik polozenia walu zostaje
[ Dodano: 21 Gru 2008 15:29 ]
rysiektr pisze:Jeśli nadal nie będzie iskry to Halla
skoro podmieniales cewke i nadal lipa a czujnik halla okaze sie byc sprawny to czujnik polozenia walu zostaje
[ Dodano: 21 Gru 2008 15:29 ]
cewka iskorowa to swego rodzaju tronformator z uzwojeniem wtornym i pierwotnym. Podpinasz miernik do koncowek uzwojenia i sprawdzasz opor. Ale skoro cewka jest ok to nie ma sensu sie bawic.Shogun1985 pisze:jakies wskazowki jak to konkretnie sprawedzic??
Ostatnio zmieniony ndz gru 21, 2008 16:32 przez rysiektr, łącznie zmieniany 1 raz.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
podepnij diode z rezystorem (tak zeby dzialala na 12V) do aparatu zaplonowego a dokladniej do wtyczki od halla
wepnij ja pomiedzy + a 0 (ten srodkowy) - przy kreceniu rozrusznikiem powinna mrugac - jezeli nie mruga hall do wymiany, jezeli mruga to siadl ci modul zaplonowy
diode podepnij nie wypinajac wtyczki z aparatu bo inaczej nie bedzie mrugala
oczywiscie plus z halla na plus diody a minus diody na ten srodkowy z hala
wepnij ja pomiedzy + a 0 (ten srodkowy) - przy kreceniu rozrusznikiem powinna mrugac - jezeli nie mruga hall do wymiany, jezeli mruga to siadl ci modul zaplonowy
diode podepnij nie wypinajac wtyczki z aparatu bo inaczej nie bedzie mrugala
oczywiscie plus z halla na plus diody a minus diody na ten srodkowy z hala